Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Zdravstveni dom Logatec bogatejši za nove prostore

12. marca so župan Občine Logatec Berto Menard, direktorica Zdravstvenega doma Logatec Urška Tomič ter državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Eva Vodnik slavnostno predali svojemu namenu nove prostore v prizidku Zdravstvenega doma Logatec.

Gradnjo prizidka, kjer se v pritličju nahaja Lekarna  Ljubljana, v 1. in 2. nadstropju pa prostori ZD Logatec - do tretje podaljšane gradbene faze, je vodil Javni zavod Lekarna Ljubljana. Vrednost gradbeno obrtniških in instalacijski del je znašala 1.347.576,40 EUR brez DDV, pri čemer je znašal vložek Občine Logatec pri teh delih izgradnje prizidka 889.592,40 EUR brez DDV v obliki stavbne pravice. Za izgradnjo prizidka k ZD Logatec ter ureditev prostorov Lekarne Ljubljana, v pritličju novo zgrajenega prizidka, je bilo 11. 12. 2023 izdano uporabno dovoljenje, in sicer za celoten objekt do 3. podaljšane gradbene faze ter zaključeno pritličje za Lekarno Ljubljana.

Občina Logatec je samostojno izvajala dela v 1. in 2. nadstropju prizidka, v katerih je v celoti predvidena dejavnost za potrebe ZD Logatec. Z novimi prostori se kapacitete ZD Logatec ne povečujejo temveč se prostori, v okviru dosedanjih potreb delovanja ZD Logatec, prilagajajo novo veljavnim tehničnim standardom delovanja strokovnih služb kot tudi potrebam ZD Logatec po večji funkcionalni zasnovi obstoječih kapacitet/oddelkov.  S prevzemom novih prostorov v prizidku ZD Logatec bo le-ta prerazporedil obstoječe enote, ki so do sedaj delovale v okviru starega - obstoječega ZD Logatec. Vrednost ureditve 1. in 2. nadstropja novega prizidka k ZD Logatec znaša 1.052.511,86 EUR brez DDV. V navedeni znesek so všteta gradbeno obrtniška dela, elektro in strojne inštalacije, dobava in montaža pohištva ter nakup dveh zobnih stolov. Investicija ureditve 1. in 2. nadstropja novega prizidka za potrebe ZD Logatec je sofinancirana s strani Ministrstva zdravje, in sicer v višini 541.599,96 EUR, preostanek vrednosti izvedbe investicije sofinancira Zdravstveni dom Logatec.

»Z velikim veseljem smo pričakovali dan odprtja novih, dodatnih prostorov ZD Logatec. Večje, sodobne ordinacije s spremljajočimi prostori so velika pridobitev tako za naše občane kot za zaposlene v tej zdravstveni ustanovi. Občina Logatec se namreč hitro razvija in posledično se pojavljajo številne nove potrebe skupnosti in posameznikov. Sam kot župan iščem dobre in konstruktivne rešitve, ki bi glede na dane možnosti prinesle največ za našo skupnost. Z današnjim dnem so poplačani vsi napori, ki so bili vloženi v načrtovanje in samo izvedbo našega skupnega projekta.« je svoje zadovoljstvo ob odprtju izrazil župan Občine Logatec Berto Menard.

Direktorica Zdravstvenega doma Logatec Urška Tomič je zbrane nagovorila: »Zdravstveni dom Logatec je ustanova, ki spremlja človeka od rojstva do smrti. Primarni cilj vseh naših prizadevanj je boljše zdravje uporabnikov ter kakovostna in pravočasna zdravstvena oskrba, ko je to potrebno. Zdravje je naša največja vrednota. Novi prostori za zdravstveni dom in naše zaposlene pomenijo boljše delovne pogoje in predstavljajo pomemben mejnik v naši ustanovi. Omogočajo nam, da še bolje izvajamo storitve za potrebe naše skupnosti ter zagotavljamo kakovostno zdravstveno oskrbo našim uporabnikom. Vse storitve, ki jih zdravstveni dom izvaja so vrhunske in v skladu z najnovejšimi spoznanji v različnih strokah. Dosegamo zahtevane standarde znanja v vseh svojih dejavnostih, kar nam omogoča agilnost, s katero se odzivamo na nove izzive javnega zdravja. Prav tako imamo izjemne zaposlene, od zdravnikov do čistilk, ki so srce naše ustanove.«

Osnovna oblika prizidka je pravokotne oblike z ravno streho, na jugovzhodni in jugozahodni strani se stika z obstoječim objektom Zdravstvenega doma Logatec. Predvidena sta dva vhoda, in sicer z jugozahodne in severovzhodne strani. Gre za skeletno gradnjo z AB vogalnimi slopi in leseno  fasado ter prav tako lesenimi pregradnimi stenami. Poleg stopnišča je v objektu tudi dvigalo, ki omogoča prevoz bolniške postelje. Streha objekta je pripravljena za kasnejšo namestitev sončne elektrarne. Parkirne površine so urejene na obstoječem parkirišču.

Opis prostorov: 1 nadstropje – štiri zobozdravstvene ambulante,  patronažna ambulanta, logoped ter ambulanta medicine dela.

                             2. nadstropje – prostor za preiskave in izolacijo,  štiri pediatrične ordinacije s spremljajočimi prostori (prostor za sestro, previjalnica, soba z zdravnikom).

Oglejte si tudi