Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Zaključek tekaške sezone

Tekači ŠD Tek je lek smo zaključili tekmovalno sezono v letu 2018. Zadnji tekmovalni vikend smo začeli v Štanjelu, kjer so nekateri nastopili na zadnjem teku za primorski pokal. Dobro je šlo Teji Mišič, ki je bila 11., med mlajšimi pa tretja. Tudi Martin je tekel solidno za svoja leta, saj je bil naš najhitrejši  tekač. Nastopilo je še nekaj starejših, ki so uživali v teku po Krasu in tudi kasneje ob pokušanju dobrot Krasa. Na zaključni prireditvi sezone sta Manca Žibert in njen brat Matic dobila pokale za skupno uvrstitev. Manca za zmago, Matic za drugo mesto s tem, da je Manca zmagala prav vse teke v celem letu.

Od tam smo se preselili v Crikvenico na maraton, ki je postal tradicionalen zaključek tekmovalne sezone. Naši mladi tekači so nastopili na krajši 5km progi, Stane in Miro pa na 21km. Prišli smo v soboto in preživeli lep dan na morju, zvečer smo šli na testeninko, ki je letos ponudila pestro in okusno izbiro.

V nedeljo smo naredili nekaj gasilskih slik in se podali na start. Pogoji za tek so bili odlični in tudi veliko število tekačev je ustvarilo dobro tekmovalno vzdušje. Med mladimi sta bila Matic in Manca zelo hitra, vsi pa navdušeni nad tekom. Miro in Stane sta se podala na 21km, izkoristila sta prijazne pogoje za tek, tekla zelo dobro in dosegla najboljše rezultate letos. S tem so naši tekmovalni cilji v glavnem izpolnjeni in po novem letu bomo z novo energijo začeli priprave za pomladanske tekme.

Oglejte si tudi