Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
13°C
-1°C
JUTRI
14°C
-3°C
ŠPORTNO DRUŠTVO TEK JE LEK
Deli
Šport in rekreacija, Športno društvo, Osebni trener, Zunanji športi

ŠPORTNO DRUŠTVO TEK JE LEK

Uradne ure

Danes 16.00‒17.00
Torek 15.30‒16.30, 18.30‒20.00
Sreda 18.30‒20.00, 18.30‒20.00
Četrtek 19.00‒20.00, 19.00‒20.00
Petek 16.00‒17.00
Sobota 15.00‒17.00
Nedelja 9.00‒11.00
Popoldanski termini so za mlade, dopoldanski in večerni pa za odrasle.

Predstavitev

ŠD Tek je lek

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2013, s tekaško dejavnostjo smo pa začeli že nekaj let prej.

Danes šteje društvo 172 članov, na Atletski zvezi pa je registriranih 46 članov in rekreativnih tekačev ter 37 otrok v mladinskih kategorijah.

Naša glavna dejavnost je rekreativna tekaška vadba odraslih, ki po svojih željah nastopajo na velikih tekaških prireditvah, bolj tekmovalni pa tudi na prvenstvenih in veteranskih tekmovanjih.

Otroci se udeležujejo vadbe med šolskim letom, nastopajo na krosih in tekih za otroke v okviru rekreativnih pokalov v okolici. Tekmujejo tudi na tekmovanjih v svoji starostni kategoriji na atletski stezi. Veliko truda vlagamo v starostno skupino srednješolcev, ki so najmanj aktivni in so običajno že opustili športne vadbe. Poskušamo pripraviti bolj sproščene, rekreativne oblike vadbe.

Vadbo prilagajamo željam in sposobnostim posameznikov tako, da je primerna za vse. Poudarek je na tehnično pravilni in kvalitetno vodeni vadbi. Trudimo se tekaško vadbo narediti varno in koristno.

Skozi vse leto imamo vadbo v torek in četrtek, pred nastopi na tekmovanjih pa se dobimo še ob sredah in nedeljah. V letnem času je glavnina naše vadbe na Sekirici in okolici, v zimskem času pa smo na cestah v Zapolju. V zimskem času imamo predvsem za otroke vadbo v dvorani.

Vadbo delamo bolj zanimivo s tekaškimi dnevi, ko imamo bazo v Grajskem parku in tečemo okrog Sekirice. Poleg naših članov pridejo še naši tekaški prijatelji tako, da nas je od 30-40, kar naredi odlično vzdušje in opravimo res dober tek. V času dopustov organiziramo nekaj pohodov v hribe, pozimi pa tekaške tabore na morju. Nastopamo tudi na nekaj naših večjih tekih, kar nam daje motivacijo za redno delo.

Za začetek vadbe v naši skupini je predvsem potrebna volja. Strah, da kdo ne bo zmogel pa ni posebej tehten razlog, da ne začnete teči. Glavna prednost vadbe v skupini je to, da veste, da vas ostali tekači čakajo in zato greste tudi takrat, ko sami iz takega ali drugačnega razloga ne bi šli.

 

ŠPORTNO DRUŠTVO TEK JE LEK ŠPORTNO DRUŠTVO TEK JE LEK Trening mladih v ŠD Tek je lek Člani ŠD Tek je lek na Ljubljanskem maratonu

Zadnje vsebine