Oceni objavo

Položene prve kanalizacijske cevi

Delavci Komunalnih gradenj, d. o. o., Grosuplje so ob regionalni cesti med Lukovico in Osnovno šolo Log - Dragomer začeli graditi kanalizacijo. Projekt je vreden 290 tisočakov, sredstva za gradnjo pa je občina založila, saj vloga za kohezijska sredstva še ni odobrena.

Stroji Komunalnih gradenj so že zakopali v odstavni pas ob regionalni cesti, kjer dela trenutno potekajo na dveh terenih. V odstavni pas med Lukovico in osnovno šolo bodo do konca leta položili kanalizacijske cevi in na delu odseka tudi novo vodovodno omrežje, obenem pa bo Cestno podjetje Ljubljana gradilo kolesarske steze. Kot smo se prepričali, je na terenu izjemno živahno, več pa nam je povedal Jure Jančič iz občinske uprave: "Dela potekajo okvirno po terminskem planu, tekoče, brez večjih zapletov. Polaga se primarni kanalizacijski vod, ki se do izgradnje čistilne naprave ne bo uporabljal. To bo slepi vod. Kanalizacijske cevi delavci polagajo na globini od okoli 1,5 metra do slabih treh metrov." Kot nam je še pojasnil, bodo morali na delu odseka zaradi slabe nosilnosti tal dodatno utrditi teren.

Z gradnjo kanalizacije na tem delu občine so pohiteli izključno zaradi gradnje kolesarskih stez in pločnikov, saj je po projektantskih ocenah in projektih tu mogoče kanalizacijo vgraditi le v odstavni pas regionalne ceste. Poznejša gradnja kanalizacije in rušenje kolesarskih stez bi bila po mnenju občinske uprave nesmotrna in popolnoma nelogična. Sredstva za gradnjo kanalizacije so na občini zagotovili z rebalansom, ali bodo za to investicijo pridobili evropska sredstva, pa še vedno ni potrjeno. "Refundacija v tem trenutku ni zagotovljena, nimamo nobenega akta, ki nam bi to zagotavljal, vendar po mnenjih zunanjih sodelavcev ni razloga, da nam sredstev ne bi povrnili. Navsezadnje so taka tudi ustna zagotovila," je pojasnil župan.

 

V. L.

Oglejte si tudi