Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Lokalne volitve 2014 – najava kandidature

Bliža se čas, ko bomo ponovno izbirali predstavnike v organe lokalne samouprave. Pričakovati je dovolj širok nabor kandidatov za odgovorno funkcijo župana, kar vam bo, spoštovane občanke in cenjeni občani, omogočilo odločitev za najprimernejšega kandidata.

Na zadnjih občinskih volitvah sem nastopil kot neodvisni kandidat. Zaupali ste mi in namenili presenetljivo veliko glasov, kar me je spodbudilo da tudi na tokratnih volitvah kandidiram za to funkcijo. V štirih letih intenzivnega dela v občinskem nadzornem odboru sem spoznal večino težav v delovanju naše Občine, zato vem, kaj bo potrebno izboljšati ali spremeniti ter katere stvari zastaviti na novo.
Z ekipo prizadevnih sodelavcev, ki se je tudi po mnenju Občinske uprave z velikimi napori prebijala skozi kupe dokumentacije, cele popoldneve preživela v občinski stavbi, sem tudi s svojim delovanjem prispeval k racionalizaciji delovanja Občine in gospodarni porabi proračunskega denarja. Veliko vas je opazilo moja prizadevanja za pregledno, zakonito in pošteno delovanje Občine ter me prosilo, da take standarde delovanja uveljavim s kandidaturo na prihajajočih volitvah.  V Občini je treba še ogromno postoriti, zato jemljem to kandidaturo kot izziv, da tudi sam prispevam k prizadevanjem za izboljšanje pogojev življenja prebivalcev celotne Občine. Ne manjka mi strokovnih izkušenj iz gospodarstva, kot tehnik po duši in delovanju še bolje razumem funkcioniranje infrastrukture ter načine za njeno postavitev ali izboljšanje. Imam veliko izkušenj dela z mladimi, ki so naša perspektiva v vseh pogledih. Velik pomen dajem medgeneracijskemu sodelovanju, ki je za dobro funkcioniranje skupnosti neizbežno.
Še posebno pozornost bom namenjal sodelovanju občanov pri odločanju ter gospodarni, pregledni in pravično porazdeljeni porabi vedno preskromnih proračunskih sredstev. Kot neodvisnega kandidata me bo predlagala skupina volivcev, sestavljena iz izkušenih občanov ter mladih moči, polnih idej in energije.                                                   S tako ekipo sodelavcev je bila moja odločitev ponovno kandidirati za to odgovorno in pomembno funkcijo v lokalni skupnosti bistveno lažja. Program svojega konkretnega delovanja bom skupaj s programom predstavil septembra, v za to predvidenem času.

 

Ivan Klenovšek, Dragomer

Oglejte si tudi