Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Božični koncert MePZ Horjul

Tradicionalni božično-novoletni koncert, ki so ga v soboto 29. decembra pripravili pri Razvojnem društvu Urh, so tokrat nastopili le pevci mešanega pevskega zbora Horjul.
V cerkvici z obzidjem, ki tudi v zimskem času v soju žarometov mirno stoji nad horjulsko dolino, je najprej obiskovalce pozdravil župnik Janez Smrekar, ki je tudi daroval sveto mašo, ki so jo polepšali s svojim petjem prav pevci mešanega pevskega zbora.

Po končani sveti maši je zbrane najprej nagovoril župan Janko Prebil in povedal nekaj spodbudnih besed. 'Verjamem in upam, da Slovenci še znamo 'stopiti odločno skupaj' - to dokažimo tudi na volitvah, ko imamo možnost odločanja. Zato bodimo optimist kot takrat, ko smo glasovali za samostojno državo. V zadnjih 500 letih so ljudje tu preživeli veliko težkih preizkušenj, slabe letine, vojne, turške vpade, bolezni in nadvlado tuje gospode. Stoletja so slovenski narod izkoriščali tujci kot delovno silo. Mlade fante so rekrutirali v tujo vojsko, veliko se jih nikoli ni vrnilo domov. Ampak Slovenci smo preživeli in obstali na tem koščku zemlje. Kot je zapisal naš rojak Ivan Cankar, in nas spominja, da imamo vse, gore, prekmurske ravnine, dolenjske griče in morje. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da živimo v čistem okolju, kar smo dolžni ohraniti za naslednje rodove.''

Po pozdravu župana so s svojim božično – novoletnim koncertom začeli tudi pevci, ki so do zadnjega kotička napolnili cerkveni kor. Pod vodstvom zborovodje Dušana Ješelnika so zapeli božične pesmi in se izkazali s svojim ubrani petjem. Na klaviaturah jih je spremljala Petra Nagode.

 

Besedilo in foto:

Peter Kavčič

Oglejte si tudi