Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

ZAKLJUČNA RAZSTAVA ZLATA PALETA 2017

SREBRNA PLAKETA za Društvo LILA, petim članom najvišja priznanja BRONASTA, SREBRNA in ZLATA PALETA

V soboto, 18. novembra 2017, je bila v Delavskem domu v Trbovljah odprta zaključna razstava ZLATA PALETA 2017. Razstavljeni so bili samo certifikati kakovosti, ki so jih prejeli ljubiteljski likovniki iz društev, ki so letu 2017 sodelovali v projektu Zveze likovnih društev Slovenije na razpisanih temah in tehnikah: osnovne tehnike, grafika, klasično slikarstvo, sodobno slikarstvo, fotografija, kiparstvo, iskanja. 


Člani LILA so v letu 2017 prejeli osem certifikatovTilen Dominik Perko za osnovne tehnike - risbo,  Aleksander Lavrenčič in Roman Kovačič za grafiko, Joža Ocepek za klasično slikarstvo, Roman Kovačič za fotografijo, Aleksander Lavrenčič za kiparstvo, Danijela Kunc in  Marija Urankar Murn za iskanja.

Med prejetimi certifikati je strokovna komisija v vsaki tehniki podelila še tri najvišja priznanja ZLDS, to so PALETE za kakovost likovne ustvarjalnosti: BRONASTA, SREBRNA in ZLATA PALETA. Izmed 21 podeljenih palet, jih  je v Litijo odšlo kar pet. Prejemniki  palet so: bronasta paleta - Joža Ocepek, srebrna paleta Aleksander Lavrenčič, zlata paleta Roman Kovačič, Aleksander Lavrenčič in Marija Urankar Murn. 

To pa še ni vse! ZLDS med sodelujočimi društvi za sodelovanje in uspešnost v projektu Zlata paleta  razglasi 10 najuspešnejših društev, prvim trem pa izroči plaketeLILA je že drugo leto zapored osvojila drugo mesto in prejela SREBRNO PLAKETO.


Predsednica društva:
Joža Ocepek

Oglejte si tudi