Logo MojaObčina.si

Litija

JUTRI
3°C
-1°C
PON.
3°C
-1°C
2477

Dosežki društva LILA 2015 – 2017 na razstavi

Ob zaključku leta je društvo LILA v avli občine Litija postavilo na ogled največje dosežke, ki so jih ustvarili njeni člani v zadnjih treh letih.

Na razstavi je 16 del, likovnih in fotografskih, ki so bila na lokalni, regijski ali državni ravni prepoznana kot kakovostna. Celotna bera dosežkov v obdobju 2015 – 2017 je seveda obsežnejša, saj obsega kar 36 del v različnih likovnih tehnikah oziroma fotografij, vendar zaradi omejenega razstavnega prostora tokrat niso vsa na ogled.

Zveza likovnih društev Slovenije v okviru projekta Zlata paleta podeljuje certifikate kakovosti, bronaste, srebrne in zlate palete kot najvišja priznanja. Samo v lanskem letu so člani LILE prejeli 8 certifikatov kakovosti in kar 5 palet, od tega 3 zlate. Na tokratni razstavi so na ogled dela, ki so prejela eno izmed palet. Avtorji, ki so prejeli več palet, se predstavljajo z enim delom.

Litijski likovni atelje že več let sodeluje na tematskih razpisih JSKD na likovnem področju in njihova dela se redno uvrščajo na regijske ali državne razstave. V zadnjih treh letih se je nanje uvrstilo 9 del. Prav tako je društvo na tokratno razstavo dosežkov postavilo prvonagrajena likovna dela, ki so nastala na ex temporih, ki jih organizira v sodelovanju z JSKD Litija.  

Likovniki in fotografi, ki so prejeli najvišje nagrade 2015 -2017 in so tokratni razstavljalci: Gabrijela Hauptman, Andrej Hostnik, Jelka Jantol, Roman Kovačič, Danijela Kunc, Aleksander  Lavrenčič, Jože Loc, Rosana Maček, Joža Ocepek, Tilen Dominik Perko, Sonja Perme, Marija Smolej,  Pavel Smolej, Marijana Šuštaršič, Marija Urankar Murn, Anita Vozelj.

 

Razstava je na ogled v avli občine Litija do 10. januarja.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij