Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
16°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

IZLET V ŽIVALSKI VRT

Na prečudovit sončen petek nas je pot vodila vse do Ljubljane. Z avtobusom smo se odpeljali do živalskega vrta. V tednu pred odhodom smo se z otroki pogovarjali, kaj vse bomo lahko videli in pričakovanja so bila velika.

Ob prihodu v živalski vrt smo imeli najprej čas, da si živali ogledamo sami. Sledili smo zemljevidu in si ogledali domače živali, geparda, tigra, volkove, različne ptice, žirafi, kamelo, slona ter še mnogo drugih živali. Največ zanimanja so otroci pokazali za ogled morskih levov in imeli smo srečo, da smo ju ravno ujeli pri hranjenju. Že v vrtcu smo se dogovorili, da si bomo prosti ogled popestrili tako, da bomo poskusili najti živali različnih barv-rdečo, rumeno, zeleno, modro, kar nam je tudi uspelo. Še posebej veliko barv smo našli pri ogradi s tropskimi pticami.

V senci sredi živalskega vrta smo pomalicali, potem pa nas je prijazna gospodična Maša odpeljala na voden ogled. Izvedeli smo veliko novih stvari o živalih in živalskem vrtu, tudi otroci so imeli veliko vprašanj, na katere so dobili odgovore. V skupnem prostoru nam je predstavila želvaka Frančka. Pred tem smo ga morali najti, saj ji je pobegnil iz terarija. To je bilo smeha! Otroci so Frančka lahko prijeli in pobožali. Naslednja žival je bila kača. Maša je otrokom razložila, da je prijazna in da ne mara glasnega govorjenja ter naglih gibov. Lahko so se je dotaknili in jo prijeli v roke. Zadnja žival, ki nam jo je predstavila pa je bil madagaskarski sikajoči ščurek. Otroci so ga božali in ugotovili, da je zelo hiter. Bila je zelo zanimiva izkušnja. Večina otrok je bila nad živalmi navdušena, nekateri pa so bližnje spoznavanje odklonili.

Do odhoda avtobusa smo imeli še nekaj časa, zato smo ga izkoristili za igro na lesenih igralih. Otroci so plezali kot prave male opice. Vsi navdušeni smo se odpravili proti vrtcu in si pripovedovali, kaj vse smo videli in doživeli.

Besedilo in foto: Sara Žibert

Oglejte si tudi