Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Koronavirus: Obvestilo Javnega komunalnega podjetja Grosuplje

V Javnem komunalnem podjetju Grosuplje tudi v času epidemije koronavirusa SARS-CoV-2 zagotavljajo nemoteno oskrbo s pitno vodo, brezhibno delovanje kanalizacijskih omrežij in čistilnih naprav, zbiranje in odvažanje odpadkov ter interventno praznjenje greznic in malih čistilnih naprav.

Pitna voda iz javnega vodovodnega omrežja je zdravstveno ustrezna in varna za pitje ter varna za umivanje rok, ki je v tem času še posebej priporočljiv ukrep za zajezitev širjenja virusa. Preventivno omejujejo gibanje na objektih vodovodnega sistema, opravljajo le najnujnejše posege na omrežju ter izvajajo daljinski nadzor nad kvaliteto pitne vode.

V CERO Špaja dolina so, kot potencialni vir širjenja okužbe, za fizične osebe zaprli zbirni center za odpadke in omejili obseg prevzema kosovnih odpadkov iz gospodinjstev. Tudi blagajna v upravni stavbi JKP Grosuplje d.o.o. je do nadaljnjega zaprta.

Kosovne odpadke, ki jih do nadaljnjega ne morete oddati v zbirnem centru, je prepovedano odlagati poleg zabojnikov na ekoloških otokih. Prosijo, da tovrstne odpadke hranite v svojih prostorih in jih po ponovnem odprtju dostavite v zbirni center ali pa se z komunalnimi službami dogovorite za prevzem na domu. Ko bo odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev spet mogoč, bodo uporabnike o tem obvestili.

Uporabnike še naprošajo, da zaradi zmanjševanja možnosti okužb vse zadeve v zvezi z našimi storitvami urejate preko elektronskega naslova info@jkpg.si ali na telefonski št. 01 7888 910.

Vsem sodelavcem se zahvaljujejo za požrtvovalno delo, uporabnikom storitev pa za potrpežljivost in razumevanje. Ostanimo zdravi in skupaj poskrbimo za čisto in urejeno okolje.

Stane Stopar, direktor JKP Grosuplje d.o.o.

Oglejte si tudi