Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Participativno sprejemanje Rebalansa proračuna Občine Ivančna Gorica

V tem tednu se je župan Dušan Strnad skupaj s podžupanoma Tomažem Smoletom in Martino Hrovat preko videokonferenčne povezave sestal s predsedniki Svetov krajevnih skupnosti. Namen sestanka je bil pregled oziroma priprava Rebalansa proračuna Občine Ivančna Gorica za leto 2022 in pregled investicij v občini Ivančna Gorica.

Uvodno besedo je podal župan Dušan Strnad, ki je povedal, da je letošnje leto večkrat volilno leto in bo igralo pomembno vlogo tudi pri delu občinske uprave in posameznih krajevnih skupnosti. Poudaril je tudi velik pomen krajevnih skupnosti za kakovost življenja v občini in po posameznih vaseh ter izrazil predsednikom pohvalo za delo v preteklem obdobju. 

V nadaljevanju so prisotni s strani strokovnih sodelavcev iz občinske uprave prisluhnili pripravi rebalansa proračuna in podrobni predstavitvi posameznih investicij, ki bodo izpeljane v letošnjem letu, od večjih infrastrukturnih občinskih projektov (izgradnja zahodne obvoznice, gradnja novega vrtca v Šentvidu pri Stični, …) do gradenj kanalizacij, vodovodov, cestnih povezav po posameznih naseljih naše občine. 

Ob zaključku pogovora so predsedniki predlagali še nekaj investicijskih predlogov in želja za naslednja leta po vaseh dvanajstih krajevnih skupnosti.

Oglejte si tudi