Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Preizkus znanja mladih gasilcev na gasilskem kvizu

Komaj se je zaključila prejšnja tekmovalna sezona, smo horjulski gasilci začeli že s pripravami na novo-letošnjo. V mladinskih vrstah se je 45 otrok pozimi pripravljalo na občinski gasilski kviz. Nekateri izmed njih so si s svojim znanjem prislužili nastop tudi na regijskem tekmovanju.

Gasilski kviz je sestavljen iz pretežno teoretičnega dela, malo pa tudi iz praktičnega. Čeprav učenje ni ravno priljubljena točka pri otrocih, to tekmovalcem ni vzelo veselja do vaj, ki so se jih redno udeleževali. Za nekaj mladih gasilcev je to bilo prvo tekmovanje, zato so imeli še toliko bolj pristno željo po dobrem rezultatu.

V soboto, 2. 3. 2024 se je avtobus poln zaspanih, a vendar nasmejanih otrok odpravil proti Preserju, kjer je potekalo občinsko tekmovanje. Udeležili smo se ga z devetimi ekipami pionirjev in petimi ekipami mladincev. Konkurenca je bila kar velika, vendar se je dvema horjulskima ekipama v pionirskih vrstah in dvema v mladinskih vseeno uspelo uvrstiti naprej. Nadaljnje vaje pod mentorstvom Petra Marolta (enota Koreno), Irene Čepon in Tinkare Burjek so potekale bolj intenzivno, saj je pričakovano regijsko tekmovanje bilo težje od občinskega.

Regijsko tekmovanje je bilo 16. 3. 2024 v Zgornjih Pirničah. Topel pomladni dan je pripomogel k dobremu vzdušju, ki se ni pokvarilo niti po razglasitvi rezultatov. Ti namreč niso nakazali nobene uvrstitve naprej, kar so pa otroci zelo dobro prenesli. Pionirji Lovro Trček, Anže Trček in Tilen Sedej so končali na 19. mestu ter Peter Pavel Bastarda, Ažbe Marolt in Andrej Marolt na 20. mestu. Pri mladincih pa so Urška Hribernik, Maruša Stanovnik in Lana Gabrovšek osvojile 12. mesto ter Sara Rožmanec, Gabriela Burjek in Ela Burjek 16. mesto.

Kljub temu, da kviz letos ni prinesel uvrstitve na državno tekmovanje, smo na vse ekipe zelo ponosni, saj so »poraz« vsi tekmovalci zelo dobro sprejeli, kar odraža njihovo zrelost. Mi se že veselimo naslednjega tekmovanja v orientaciji, vaj pa še toliko bolj.

Več si lahko preberete na društveni spletni strani:

https://pgdhorjul.si/2024/03/02/obcinski-kviz-2024/

https://pgdhorjul.si/2024/03/16/regijski-kviz-2024/

Irena Čepon

Oglejte si tudi