Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

PGD Horjul prejelo plaketo ob 140-letnici delovanja

Prostovoljno gasilsko društvo Horjul to leto praznuje okroglih 140 let od samega začetka svojega delovanja. V tem širokem časovnem okvirju so bili nemalokrat primorani posredovati, svojo dolžnost pa izpolnjevali s srcem in nesebično skrbjo za ljudi, ki so se znašli v stiski.
Dan Civilne zaščite se v Sloveniji obeležuje 1. marca. Gre za pomemben praznik, ki nas opominja na vse, ki v naši državi skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter ob njih uspešno ukrepajo. Dan vseh, ki skrbijo za naše premoženje in preprečujejo usodne posledice za okolje. Dan tistih, ki jim pripada moralno najvišja naloga, varovanje človeškega življenja.

V ta namen se je v Športni dvorani Domžale odvijala slavnostna prireditev Civilne zaščite. Prostovoljno gasilsko društvo Horjul je prejelo plaketo ob jubilejni 140-letnici delovanja. V imenu vseh članov jo je sprejel predsednik društva, Tomaž Zdešar. Ostalim prostovoljnim gasilskim društvom je bilo podeljenih 11 srebrnih priznanj in 2 zlati ter 1 plaketa ob 130-letnici. Poleg Horjula sta plaketo ob 140-letnici prejeli še prostovoljni gasilski društvi Ig in Verd.

Med uradnim delom s podelitvami priznanj in plaket so poskrbeli tudi za kulturni program. Nastopil je moški pevski zbor CZR Domžale, za ritme dalmatinske glasbe pa so poskrbele pevke ženske klape Kamelje. Med udeleženci proslave so bili tudi župan Janko Prebil, predsednik Gasilske zveze Horjul, poveljnik Civilne zaščite in dva člana društva PGD Horjul.

Plaketa je za PGD Horjul potrdilo o dobrem in trajnem opravljanju svojega dela, ki ostaja neprekinjeno že 140 let in bo takšno tudi ostalo.


Peter Kavčič, foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi