Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Nove cene vrtca

Občinski svetniki so se na redni jesenski seji občinskega sveta seznanili s predlogom za zvišanje ekonomske cene programov vzgojnovarstvene enote pri OŠ Horjul. Predlagane nove cene so tudi sprejeli in bodo veljale od 1. januarja 2020.
Potem ko je bila zadnja sprememba ekonomske cene v veljavi od 1. januarja 2017, je Javni zavod Osnovna šola Horjul ustanoviteljici Občini Horjul znova posredoval predlog za zvišanje ekonomske cene programov vzgojnovarstvene enote pri OŠ Horjul. Razlog za zvišanje cen je sprostitev varčevalnih ukrepov države v zadnjih treh letih, saj je s 1. januarjem letos  v veljavo stopil dogovor o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju, ki določa sprostitev zamrznjenega napredovanja javnih uslužbencev ter predpisane višine regresa. Večji del ekonomske cene (80 %) namreč predstavljajo prejemki zaposlenih oziroma njihove plače. Da bi cene za programe, ki jih izvaja vzgojnovarstvena enota pri OŠ Horjul, uskladili, so bile svetnikom predlagane na novo izračunane ekonomske cene (mesečno na otroka):

1. I. starostna skupina: 488,88 evra,

2. II. starostna skupina: 395,52 evra,

3. kombinirana skupina: 438,81 evra.

 

Glede na veljavne ekonomske cene po starostnih skupinah se bodo predlagane ekonomske cene povprečno povečale za 10,37 odstotka. Ostale določbe, ki jih ureja trenutno veljavni sklep o določitvi cen programov v vzgojnovarstveni enoti pri OŠ Horjul (Uradni list RS, št. 84/16), kot so stroški živil na dan na otroka, rezervacije za bolniško odsotnost, poletne rezervacije in posebne olajšave za dodatno znižanje plačila vrtca, ostajajo nespremenjene. Svetniki so se seznanili tudi s trenutno veljavnimi cenami okoliških vrtcev. Predlagane nove ekonomske cene za vzgojnovarstveno enoto pri OŠ Horjul glede na cene okoliških vrtcev ne izstopajo.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi