Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Rock koncert Šundr 2019

Glasno grmenje kitar se je to leto razlegalo po Polhovem Gradcu že osmič, kar potrjuje dejstvo, da tudi tovrstne prireditve v naši okolici dobivajo svoj pomen in svojo publiko. Organizacija je potekala v okviru dejavnosti Turističnega društva Polhov Gradec. Šundr, ki si želi prerasti v pravi festival, je bil tokrat združen s športno prireditvijo Rekord Lovrenca in s tem postal kot celodnevna športno-zabavna prireditev še prepoznavnejši.
Na odru so se zvrstili Erik Hudnik s svojima prijateljema, dobrovski Rooster's Cocktail, MC Žika in DJ Sushi ter lokalna Šundrbanda, piko na i pa so pribili v Sloveniji vse bolj priznani in popularni rokerji Lumberjack, ki so s tem nastopom začeli jesensko turnejo. 
Erik Hudnik, Blaž Zoubek in Aleš Jamnik so z akustično interpretacijo znanih rock hitov odprli letošnji Šundr in s tem pripravili prostor za bolj udarne Rooster's Cocktail, ki so nam pripravili ciklus avtorskih skladb in s tem predvsem navdušili mlado občinstvo. Medtem se je spustila noč in oder je bil pripravljen na težko pričakovan nastop lokalne skupine Šundrbanda, ki je ime dobila ravno po tej prireditvi. Na odru so skupaj z gostjo Lauro in Petro suvereno predstavili svoj repertoar znanih rock priredb in s tem publiko v hipu postavili na noge. Skoraj dveurni nastop so zaključili z znano himno Keep on rocking in the free world in dokazali, da glasba in pozitivna energija premikata srca ljudi. Glavni gostje Šundr odra so bili seveda Lumberjack, ki so ženski del občinstva ogrevali že v zaodrju, sami sebe pa pod odrom ob nastopu Šundrbande. Fantje so vzhajajoče zvezde, to jim je vsekakor pripisati. Njihova energija je bila nalezljiva, oder jim ni bil tuj, komunikacija s publiko pa na nivoju, ki jim ga lahko zavidajo tudi največji bendi. Predstavili so repertoar svojih največjih uspešnic in doživeli veliko odobravanje publike, predvsem oboževalcev, ki jih spremljajo po nastopih širom Slovenije. Po koncertnem delu prireditve sta se na oder zasukala DJ Sushi in njegov pajdaš MC Žika. Že dodobra ogreto občinstvo sta pripeljala do vrhunca s svojimi ritmi. Oživela je tudi tista peščica ljudi, ki jim rock glasba ni najbolj pri srcu ter skupaj s preostalimi so vztrajali do jutranjih ur.

7. september 2019 se bo tako v zgodovino polhograjske rock prireditve zapisal kot eden najbolje obiskanih Šundrov doslej. Pohvali se lahko tudi s tem, da je na odru gostil kar štiri zasedbe, ki delujejo v naši občini. Keep on rocking, Šundr,  se vidimo naslednje leto!

 

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi