Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Kdor ne sanka, ni Sloven'c!

Ali pa kdor ne nasanka ... vendar bolje je nasankat' na urejenem sankališču kot na cesti ali drugje, sploh če nam to omogočata dva zagnana domačina!
V dolini od Polhovega Gradca proti Škofji Loki, nekako štiri kilometre daleč, je lokacija Mala voda. Sankališče se tu vzpenja proti mejnemu hribu Koreno med našo in horjulsko občino, po sledeh opuščene kolovozne poti v dolžini 400 metrov, pri čemer premaga 55 višinskih metrov, največji naklon pa ima v spodnjem delu (17 %). Nasproti te poti, ki se začne neposredno s ceste, nasproti mojstra za motorke in motorje, vpenjati v pogozdeno in strmo brežino, so očistili sneg in pripravili parkirišče. Za teptanje snega sta urejevalca proge, Uroš in njegov oče, preuredila kar domači manjši traktor, saj sta zadaj dodala posebno obteženo teptalno desko; sneg se tepta v širini meter in pol. Poskrbeli so tudi za spletno stran
http://sankanje.iwopop.com/, kjer najdemo prikaz vožnje s kamero, GPS-koordinate, zemljevid in še kaj uporabnega. Več informacij na: 041 372 452 (Uroš) ali TD Briše (http://td-brise.si/).

 

Sebastjan Vehar

Oglejte si tudi