Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Sobota v akciji

V soboto, 12. oktobra, je bila naša ekipa povabljena, da sodeluje na gasilski vaji, ki se je odvijala na področju poslovnega kompleksa podjetja Špan na Brezovici. Na vaji so se zbrala vsa prostovoljna gasilska društva, ki delujejo v naši občini. Ob pogledu na množico usposobljenih prostovoljcev, ki so kljub »delovni« soboti izžarevali dobro voljo in pripravljenost na akcijo, smo se vsi skupaj zavedali bogastva varnosti, ki ga imamo v njih.

Naša ekipa je zaposlenim podjetja Špan predstavila temeljne postopke oživljanja in uporabo defibrilatorja, katerega nakup je podjetje Špan izvedlo v preteklem letu. Pripravljenost zaposlenih, da se preizkusijo v izvajanju postopkov oživljanja na za to posebej namenjenih lutkah, je bila res hvalevredna. Zavedanje, da jim tovrstno znanje lahko pride prav v vsakem trenutku, jih je spodbudilo tudi k marsikateremu vprašanju članicam naše ekipe.  

Ponovno se je izkazalo, kako koristni so takšni dogodki tako za nas prostovoljce, ki preko njih pilimo svoje znanje in sodelovanje, kot tudi za občane, ki si na njih pridobijo spretnosti, ki lahko rešijo premoženje in življenje.

 

Mojca Pristavec Đogić

Ekipa prve pomoči Občine Brezovica    

Oglejte si tudi