Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
33°C
18°C
JUTRI
33°C
18°C
Ob podelitvi Priznanja občine Brezovica (okt 19)
Deli
Družba in javne storitve, Dobrodelna organizacija

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana – KO Notranje Gorice

Predstavitev

Začetnik »formalnega« gibanja Rdečega križa v Notranjih Goricah je gospod Miro Pristavec. Ker je začutil stisko ljudi v kraju kjer živi, se je leta 2000 odločil ustanoviti Krajevno organizacijo Rdečega križa Notranje Gorice (KORK). »Uradne« prostore je imel precej let kar v domači garaži, kamor so pomoči potrebni sokrajani prihajali po pomoč in lepo besedo. Sprva so se mu pri prostovoljnem humanitarnem delovanju pridružile predvsem kolegice upokojenke, potem pa je k sodelovanju pritegnil tudi mlajše generacije. Občina mu je leta 2013 v uporabo dodelila prostor v domačem Domu krajanov. Šlo je za zapuščen WC, ki ga je predelal v manjše skladišče in pisarniški kotiček.

Ker je cilj Krajevne organizacije Rdečega križa, da postane še bolj prepoznavna tudi med krajani, ki ne potrebujejo zgolj materialne pomoči, in ker želi deliti znanje in širiti solidarnost med ljudmi, večkrat letno organizira različne humanitarne akcije in delavnice (temeljnih postopkov oživljanja, darovanja krvi in organov, predstavitve za otroke na zaključnih prireditvah šol in vrtcev ipd.). Leta 2015 smo pod okriljem KORK Notranje Gorice ustanavili tudi občinsko ekipo prve pomoči, katere namen je predvsem širjenje zavedanja o pomemebnosti znanja prve pomoči ter usposabljanje soobčanov za nudenje pomoči v primeru nesreč in drugih dogodkov, povezanih z ogroženostjo zdravja in življenja.

V zadnjem času smo v sodelovanju z Zavodom Creatus začeli tudi z organizacijo brezplačnih mesečnih tematskih večerov za občane, s katerimi želimo odpreti pogovor o različnih (tudi "tabu") temah in spodbuditi posameznike k uporabi lastnih potencialov zase in za sočloveka.   

K sodelovanju v KORK in v ekipi prve pomoči ste iskreno vabljeni vsi, ki čutite, da del sebe in svojega časa lahko podarite drugim. 

Ob podelitvi Priznanja občine Brezovica (okt 19) Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana – KO Notranje Gorice Ekipa prve pomoči Najmlajši v akciji maj 2016 Delavnica temeljnih postopkov oživljanja za najmlajše Delavnica temeljnih postopkov oživljanja za občane marec 2015 Skupna delavnica z domačimi gasilci - Sem sreča v nesreči maj 2015 Predavanje o darovanju krvi in organov januar 2016 Tradicionalna akcija zbiranja pomoči Srečanje z avtorico-druženje februar 2016 Solferino - obisk zibelke Rdečega križa Delavnica temeljnih postopkov oživljanja na zaključku šolskega leta junij 2015 Priznanje predsedniku Krajevne organizacije Rdečega križa Notranje Gorice Krvodajalstvo med našimi člani Delavnica temeljnih postopkov oživljanja Podpeč 25. 1. 17 Skupne vaje z gasilci Delavnica v Centru starejših Notranje Gorice maj 2017 Prikaz oživljanja za dojenčka, otroka in odraslo osebo Na naslovnici občinskega glasila (nov 19) Pri predsedniku na Brdu (jun 2019) Natečaj Naj prostovoljec leta Požar nov 19 - intervencija Me tri v Planici (mar 19) Planica 2019 - dežurstvo Letovanje starejših 2019 Delavnica na Krimu (sept. 19) Delavnica oživljanja nad 1000 m (sept. 19)

Zadnje vsebine