Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Pred poletjem

Če se izrazimo precej milo in »diplomatsko« lahko rečemo, da se je življenje v prvi polovici letošnjega leta odvijalo proti pričakovanjem in željam, ki smo si jih izrekli ob trku kozarcev, ko smo kot že mnogokrat doslej nazdravili koncu starega in začetku novega leta. Najbrž nihče od nas ob tem ni imel v mislih nekaj tako zelo »novega« in doslej nedoživetega. Pa vendarle. Na tak ali drugačen način se je odvrtelo tudi to poglavje naših življenj, ki bo zagotovo pustilo poseben pečat na nas vseh.

Med prilagoditvami, v katere so nas potisnile večini nam neznane razmere, je bilo tudi delovanje naše ekipe. Iz pretežno preventivnega delovanja, smo se članice v nekaj dneh »prelevile« v prostovoljke, ki smo se z roko v roki s pristojnimi službami in drugimi prostovoljci dnevno odzivale na potrebe, ki jih je sprožala sredi marca razglašena epidemija. Vmes so seveda vskočili tudi dogodki, ki niso bili povezani s samim virusom Covid-19. Eden takih je bil uničujoč požar, v katerem je par ostal popolnoma brez vsega in ki ste mu naši občani z neverjetnim odzivom na ad hoc akcijo zbiranja pomoči povrnili upanje v prihodnost.  

 

Življenje teče dalje. Vedno je tako. Hkrati pa se vedno bolj zavedamo, da kljub še tako dobro načrtovani prihodnosti v resnici nikoli ne moremo biti povsem gotovi, kaj nam bo ta prinesla. Tako je tudi v našem primeru. Članice ekipe se pripravljamo in v jeseni načrtujemo nove delavnice postopkov oživljanja in prve pomoči. V mislih imamo tudi nekoliko drugačne delavnice, na katerih bi se skupaj z občani usposabljali, kako lahko sami zavarujemo življenja in svoje premoženje v primeru naravnih in drugih nesreč. Vendar pa je, resnici na ljubo, njihova dejanska izvedba v tem trenutku najbolj odvisna od razmer, ki jim bomo na zdravstvenem področju priča s prihodom jeseni.  

 

A kot pravi stara modrost, bomo o načinih prečkanja tega mostu razmišljati takrat, ko/če pridemo do njega. Tudi John Newton je že dolgo tegá rekel, da »bomo zlahka uspeli, če si bomo vsak dan naložili le tisto breme, ki nam je namenjeno za tisti dan. Tovor bo pretežak, če bomo včerajšnje breme nosili tudi danes in teži dodali jutrišnje breme, še preden si ga moramo naložiti.« ;-)

 

Ekipa prve pomoči Občine Brezovica vam želi objemov in občutka svobode polno poletje.

 

Mojca Pristavec Đogić

Oglejte si tudi