Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Minister Gašperšič podpisal sporazum o sofinanciranju severne razbremenilne ceste

Bled - Minister dr. Peter Gašperšič je danes na Bledu podpisal sporazum o sofinanciranju severne razbremenilne ceste. Sporazum obsega novogradnjo v dolžini več kot 2,6 kilometra ter ureditev Rečiške ceste v dolžini 720 metrov ter ureditev Ljubljanske ceste v dolžini 325 metrov. Projekt novogradnje 2,6 kilometrov je razdeljen na tri etape. Prvo etapo je izvedla Občina Bled v višini nekaj več kot milijon evrov, gradnja druge in tretje etape pa bo znašala skoraj 4,2 milijona evrov, od tega bo Direkcija RS za infrastrukturo prispevala štiri milijone evrov.

Župan Janez Fajfar je medtem povedal, da je bil danes za Bled vsekakor zgodovinski dogodek - potreba po obeh obvoznicah postaja tako rekoč iz dneva v dan večjia, Občina Bled pa si želi biti napredna in moderna slovenska občina z urejeno infrastrukturo, ''v kateri bodo ob večerih po hišah gorele luči'', kar pomeni, da želi biti prijazna do vseh obiskovalcev in turistov, najbolj pa do svojih prebivalk in prebivalcev.

Investicijski potencial vsakokratnega občinskega proračuna je okoli štiri milijone evrov, tako da včasih izgleda, da Občina Bled čara.....  

Za južno razbremenilno cesto je projektno-investicijska dokumentacija že izdelana, v teku je pridobivanje zemljišč. V proračunu 2017/2018 sta za projekt predvidenih dobra 2 milijona evrov.

Minister je dejal,  da Bled potrebuje ustrezne prometne povezave, saj se s tem pogojuje razvoj gospodarstva in predvsem turizma, hkrati pa se povečuje tudi kvaliteta bivanja prebivalcev občine.

Minister je na Bledu prisostvoval še podpisu sporazuma za sofinanciranje projekta ureditve priključkov v dolžini 500 metrov za naselje Koritno in obrtno cono Lisice v višini 928 tisoč evrov. Direkcija RS za infrastrukturo bo predvidoma še letos pripravila razpisno dokumentacijo za izvedbo gradbenih del.

Oglejte si tudi