Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
23°C
7°C
Oceni objavo

Odstranitev zabojnikov za mešano embalažo

V prvem tednu aprila 2024 je Infrastruktura Bled z ekoloških otokov umaknila zabojnike za mešano embalažo.

Na zbirnih mestih morajo vsi uporabniki imeti dva zabojnika: za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov in mešane embalaže. 

Minimalne velikosti in vrste zabojnikov za posameznega uporabnika določajo naslednji kriteriji:

  1.       Gospodinjstva  število oseb na naslovu
Zabojnik za mešane komunalne odpadke
Najmanjša velikost zabojnika v litrihŠtevilo oseb
12015
240610
3601115
 Zabojnik za mešano embalažo 
Najmanjša velikost zabojnika v litrihŠtevilo oseb
12014
24058
360912

Gospodinjstvo lahko glede na lastne potrebe uporablja zabojnik večje velikosti od predpisane.

Priporočamo vam, da vaše gospodinjstvo začne uporabljati tudi zabojnik za papir. Papir se odvaža 1-krat mesečno, skladno s termini na koledarju odvozov (https://www.infrastruktura-bled.si/sl/e-komunala/koledar-odvoz. Odvoz mešane embalaže in papirja se gospodinjstvom dodatno ne zaračunava.

Oddajanje mešane embalaže na ekoloških otokih od prvega tedna v aprilu 2024 ni več mogoč. Zagotovite si lahko nov večji zabojnik. Obstoječega vam brezplačno preuredimo v zabojnik za zbiranje papirja: podarimo vam nalepko in prečipiranje.

 2.    Izvajanje dejavnosti (sobodajalstvo  število ležišč in nočitve, opravljanje druge dejavnosti, kmetijsko gospodarstvo, ipd.)

Najmanjša velikost zabojnika v litrih za mešane komunalne odpadke in mešano embalažoDejavnostŠtevilo ležišč
120sobodajalstvood 1 do 10
240sobodajalstvood 11 do 20
360sobodajalstvood 21 do 30
≥480sobodajalstvo≥31
Najmanjša velikost zabojnika v litrih za mešane komunalne odpadke in mešano embalažoDejavnostVelikost prostora
120pisarne, manjše obrtido 40 m2
240pisarne, manjše obrti, manjše kavarne, lokali, prodajalneod 40 do 80 m2

Poleg zabojnika za mešane komunalne odpadke in mešano embalažo je pri uporabnikih, kjer se dodatno izvaja dejavnost, obvezen tudi zabojnik za papir.

Na kmetijskih gospodarstvih, ki uporabljajo mokre bale, je obvezna tudi uporaba zabojnika za odpadno folijo.

Če gospodinjstvo in izvajalec dejavnosti uporabljata iste zabojnike za zbiranje odpadkov, velikost zabojnikov predstavlja seštevek predpisanih zabojnikov za gospodinjstvo in dejavnost.

Na podlagi razpoložljivih podatkov (število članov v gospodinjstvu, izvajanje dejavnosti, kmetijska gospodarstva) smo vsem uporabnikom poslali dopis, v katerem sporočamo, ali na posameznem naslovu razpolagate s predpisanimi zabojniki ustreznih velikosti.

Če bi kljub ustreznosti že obstoječih želeli večje zabojnike, imate kakršnokoli vprašanje ali zadržek, nas, prosimo, pokličite ali nam pišite, da najdemo ustrezno rešitev.

Cena za najem enega zabojnika s potrebno opremo (čip, nalepka za oznako vrste odpadka, identifikacijska nalepka, dostava) je 0,85 EUR na mesec. Če bi želeli zabojnike kupiti, je cena zabojnika s potrebno opremo:

  • 40,00 EUR za 120 l zabojnik
  • 60,00 EUR za 240 l zabojnik
  • 80,00 EUR za 360 l zabojnik

Vse navedene cene že vsebujejo DDV.

V aprilu 2024 bomo uvedli identifikacijo ob vstopu v zbirni center na Rečiški cesti 2 na Bledu. Ob prihodu vas bo sprejel naš delavec in zabeležil vaš prihod ter oddajo odpadkov. Za lažjo identifikacijo imejte s seboj zadnjo položnico. Zabeležili bomo naslednje podatke: ime/naziv partnerja, šifro, naslov, registrsko oznako vozila, občino izvora odpadkov, vrsto in količino odpadka.

Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za vestno ločevanje in oddajanje odpadkov, saj tako skupaj prispevamo k ohranjanju narave za našo prihodnost.

Infrastruktura Bled d.o.o.

 

Oglejte si tudi