Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Danes predstavljeni prvi čevlji Alje Viryent, izdelani v prostorih nekdanjega Peka

Pod taktirko priznane slovenske oblikovalke čevljev Alje Viryent so luč sveta ugledali prvi čevlji, izdelani v prostorih nekdanje tovarne Peko. Gre za par ekskluzivnih ženskih in moških čevljev, ki jih je Alja poimenovala PRVI women in PRVI men. Dva para, ki sta nastala sta izdelana v prototipni izvedbi.
Čevlji s podpisom oblikovalke predstavljajo zbirateljski kos, kultni par čevljev, ki se bo zapisal v zgodovino slovenske čevljarske industrije. Na voljo bo omejena ekskluzivna serija, samo 100 parov ženskih in 100 parov moških čevljev. Vsak par bo nosil zaporedno številko od  1/100 do 100/100, zahvalo in lastnoročni podpis Alje Viryent.


Alja se je na tvegano podjetniško pot podala z neverjetnim pogumom, saj zagon proizvodnje v takem obsegu zahteva finančne vlagatelje. Prodaja prvih 100 ženskih in 100 moških parov zanjo in celotno ekipo predstavlja semenski kapital, s katerim bodo lahko začeli s proizvodnjo, v nadaljevanju pa bodo iskali vlagatelje. Z nakupom čevljev boste podprli njen pogum ter pripomogli k ponovni vzpostavitvi čevljarske industrije v prostorih nekdanjega Peka v Tržiču.

 

Čevlji so na ogled na spletni strani www.viryent.com

 

O Alji Viryent:

Alja Viryent (rojena Novak), univerzitetna diplomirana industrijska oblikovalka, je leta 2005 odprla svoje prvo podjetje. Naslednje leto se je slovenski javnosti prvič predstavila z razstavo "Čevlji v mestu" v ljubljanski galeriji Kresija. Njeni škornji z idrijsko čipko so leta 2007 postali del stalne zbirke Mestnega muzeja Idrija. S kolekcijo čevljev z idrijsko čipko se je istega leta predstavila na drugi samostojni razstavi v evropskem parlamentu v Bruslju pred predsedovanjem Slovenije evropski uniji in leto kasneje v galeriji Kresija v Ljubljani.  Ben Affleck, hollywoodski zvezdnik na obisku v Ljubljani, je leta 2007 postal lastnik njenih čevljev z idrijsko čipko. S podjetjem Alpina je leta 2009 predstavila svojo prvo serijsko kolekcijo čevljev GTH.  Kot prva slovenska podjetnica se je leta 2011 predstavila na sejmu 6. Luxury, please na Dunaju z novo kolekcijo čevljev in prestižnega nakita. Septembra letos je najela del proizvodnih prostorov nekdanjega Peka, kjer izdeluje čevlje pod lastno blagovno znamko.

 

Oglejte si tudi