Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Odslej varneje na poti na Loko pri Tržiču

Dela na enem od večjih gradbišč med KS Bistrica in KS Kovor, na vhodu v vas Loka pri Tržiču, so dokončana. Vodno gospodarsko podjetje iz Kranja je v roku in uspešno opravilo dela na projektu Pločnik Loka – Kovor.

 Občina Tržič se je v letošnjem letu odločila nadaljevati izgradnjo pločnika ob lokalni cesti Bistrica – Loka – Kovor. Pločnik, ki je bil že izveden do podvoza pod državno cesto Ljubelj – Podtabor oz. do križišča za naselje Loko, se je tako podaljšal v smeri Kovorja na odseku dolžine 90 m in se zaključil na vrhu klanca, kjer cesta preide v ravninski del, prav tako pa je pločnik izveden v križišču za naselje Loka in v podvozu državne ceste. Poleg same izvedbe pločnika se je preuredilo križišče s cesto za naselje Loka, uredilo novo avtobusno postajališče v smeri proti Bistrici, uredilo novo parkirišče za 12 osebnih vozil, celoten odsek pa je dobil tudi novo javno razsvetljavo. Zaradi navedenih ureditev se je tudi vozišče lokalne ceste razširilo na šest metrov, razen v podvozu, kjer je širina ceste pet metrov zaradi dodatne izvedbe pločnika, s čimer smo zagotovili boljšo varnost predvsem za šolarje.

Novo avtobusno postajališče je urejeno pred križiščem za naselje Loka v smeri Bistrica in je fizično ločeno od vozišča. Na celotnem odseku je izvedeno odvodnjavanje in postavljena ustrezna prometna signalizacija. Ob državni cesti smo v dolžini 160m zamenjali tudi obstoječo jekleno varnostno ograjo z ograjo z višjim nivojem zadrževanja skladno z zahtevo Direkcije za ceste RS.


Pogodbena vrednost izvedenih del je 194.202,79 EUR.

 

Oglejte si tudi