Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

VOKALNO PODKOVANA VOX ARSANA PRVIČ TUDI V TRŽIČU

V okviru Tržiških poletnih prireditev, ki potekajo pod okriljem Občine Tržič, se nam v petek zvečer, 24. junija 2016, ob 20.30 obeta vokalno-glasbena poslastica v Tržiškim muzeju. Predpraznični glasbeni večer v Tržiškem muzeju bodo namreč z glasovi obarvali člani vodilnega vokalnega kvarteta v jugovzhodni Evropi – Vox Arsana.
»To bo prvi koncert Vox Arsane in jazz tria v Tržiču. Z nami bo pela tudi Nina Strnad, izvrstna vokalna jazz diva. Predstavili se bomo s programom našega studijskega albuma »Turn it up«, ki smo ga lani posneli z Big bandom RTV Slovenija pod dirigentsko palico Lojzeta Krajnčana. Na ta album smo zapisali najlepše slovenske popevke z našimi lastnimi priredbami, svetovne uspešnice in avtorsko glasbo, ki jo je prav za naš album napisala izvrstna ameriška skladateljica Rosana Eckert. Gostje na albumu so dvakratni grammyjevi nagrajenci New York Voices in Nina Strnad, ki bo z nami tudi pela,« na kratko predstavi petkov koncert v Tržiškem muzeju Mladen Delin, vokalist, pianist, producent in aranžer.

Kar se zasedbe tiče je Vox Arsana edinstvena. Ne le v Sloveniji, tudi v Evropi ni veliko vokalnih kvartetov. »Nismo a cappella skupina ampak vokalni kvartet. Vedno nas spremlja ali jazz trio ali big bend. Pri vokalnem kvartetu morajo biti skupaj štirje dobri solisti, pevci morajo biti močno vokalno podkovani. Moramo pa se znati tudi dobro barvati, da zvenimo kot kvartet mehko, nežno, žametno. Tega smo se morali priučiti. Zato smo bili v ZDA na izpopolnjevanju pri New York Voices in se učili pri svetovno priznanih profesorjih,« še pove Mladen Delin, ki obljublja, da bodo del tega prikazali tudi v Tržiču. .

V primeru lepega vremena bo koncert na vrtu muzeja, sicer pa v Pollakovem salonu Tržiškega muzeja.


Vstopnice po 10 evrov si lahko zagotovite v predprodaji v Tržiškem muzeju in TPIC Tržič. Na dan koncerta bo cena vstopnice 12 evrov.

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:
Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si)
Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com)

 

Oglejte si tudi