Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

KNJIŽNICA - srce mesta Tržiča

Leto 2015 je za Knjižnico dr. Toneta Pretnarja prav posebno leto. V tem letu praznujemo 40 let potujoče knjižnice v Tržiču. 70 let je preteklo od ustanovitve Javne sindikalne knjižnice in čitalnice, prav tako letos obeležujemo 70-letnico rojstva dr. Toneta Pretnarja.
V knjižnici zaposleni stremimo, da se z različnimi prireditvami, ki so namenjene tako najmlajšim kot odraslim, čim bolj približamo ljudem. Pripravljamo literarne večere, predstavitve avtorjev, ustvarjalcev, njihovih del, predavanja,  delavnice, tečaje …  Veseli nas, da so mnogi Tržičani knjižnico vzeli za svojo in se radi vračajo tako po knjige kot na različne prireditve in dejavnosti, ki jih ponujamo. Da bi knjižnico in naše delo spoznali tudi tisti, ki v naš hram ne zahajajo pogosto, smo se odločili, da ob praznovanju zgoraj naštetih mejnikov v soboto, 12. septembra 2015, prestavimo knjižnico izza naših zidov, ki nas vse bolj omejujejo, in se predstavimo na popoldanskem tržnem dnevu. Mnogi naši uporabniki rečejo, da je knjižnica srce mesta, zato smo projekt poimenovali KNJIŽNICA - SRCE MESTA TRŽIČA.

 

V starem mestnem jedru Tržiča bo zares živahno in pestro. Za otroke bomo poskrbeli v hišici, kjer bodo ure pravljic in otroške delavnice. Na glavnem odru bosta zanje nastopala Adi SMOLAR in Primož SUHODOLČAN. Predstavila se bo tudi folklorna skupina KARAVANKE, s katero knjižnica biva pod isto streho in sodeluje že dolgo. Nasmejala nas bo Impro liga z Rokom BOHINCEM in Sašem STARETOM, za dobro glasbo bosta poskrbeli Tržičanki Eva MOŠKON in Lana PETROVIČ. Ne nazadnje bomo gostili tudi našo osrednjo gostjo, promotorko branja in knjig, Manco KOŠIR.

 

Seveda bomo predstavili tudi vse druge dejavnosti, ki sodijo v domeno knjižnice. To sta najprej domoznanska dejavnost in naš bibliobus. V knjižnici radi poslušate vse na temo zdravega načina življenja, tokrat bo zdravo kuhal znani kuhar Jure MUNDA. Predstavili se bosta Društvo diabetikov Tržič in klekljarice,  ki najdejo svoje mesto v naši knjižnici.

 

Ker so v knjižnici vedno zelo dobro obiskana različna predavanja in potopisi, se bomo po neznanih poteh in deželah potepali z Dejanom OGRINCEM in člani Foto kluba Tržič. Predavali bosta tudi Marija MERLJAK in Sanja LONČAR.

 

Na stojnicah si boste lahko ogledali in kupili knjige nekaj slovenskih založb, s katerimi kot knjižnica sodelujemo. Ker pa so knjižnice vse bolj  prostori za druženje, se bomo ob koncu popldneva zavrteli in zapeli ob glasbi Nuše DERENDE.

 

Vabljeni v knjižnico brez zidov na tržiški »plac«.

 

Naj (p)ostane KNJIŽNICA SRCE MESTA TRŽIČA in vseh Tržičanov.

 

 

Martina Klemenčič

Oglejte si tudi