Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Srečko Berglez, letos tisočkrat na Črepiču

Črepič

(798 m), vrh nad zaselkom Vovkarje, je že nekaj let priljubljena vsakodnevna pohodniška pot številnih ljubiteljev rekreacije.

Približno deset zanesenjakov je, ki se več ali manj vsaki dan podajo na vrh tega hriba, za vzpon in vrnitev pa potrebujejo približno uro zmerne hoje. Pot je tudi markirana, lahko pa se na Črepič podamo tudi od avtobusne postaje Mislinja po kolesarski poti, se nato povzpnemo na vrh Črepiča, od tam pa nadaljujemo pot preko Fričevega vrha do Završ in se nato spustimo nazaj v Mislinjo. Celotna pot je tudi markirana in vnešena tudi v kataster planinskih poti pri PZS.

No, svojevrsten rekord pa je letos postavil vsakodnevni obiskovalec tega vrha Srečko Berglez. Enajstega decembra letos je stopil tisočkrat v letošnjem letu do tega vrha, kar pomeni, da je moral opraviti ta vzpon povprečno 3 x dnevno. Izračunali smo, da je tako v tem času premagal višinske razlike 250.000 m, to bi pomenilo kar 28 vzponov na Mont Everest.

Ob tisočem vsponu smo mu nekateri drugi obiskovalci Črepiča, ki jih radi imenujejo tudi Črepinški, pripravili lep sprejem in mu podarili posebno priznanje.

Srečko, čestitke ob tvojem uspehu in še veliko lepih trenutkov na rekreacijskih poteh!

Oglejte si tudi