Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Tradicionalna maškarada v Mislinji

Turistično društvo Mislinja že vrsto let prireja vsakoletno pustno maškarado v centru Mislinje. Letošnje lepo vreme je na pustno soboto privabilo lepo število pustnih mask in drugih radovednežev, ki so se zabavali ob norčijah našemljenih posameznikov in skupin.
Na vsakoletni prreditvi na pustno soboto se na maškaradi v povorki prestavijo tudi številne organizirane skupine na traktorjih in vozovih.

Letos je bila posebne pozornosti deležna skupina iz Graške gore, se pa vsako leto predstavijo tudi Majstrski. To je sicer folklorna skupina, ki pa redno prihaja tudi na vsakoletno maškarado in se vedno predstavi z izvirnimi zamislimi in maskami.

Sicer pa so na maškaradi sodelovali tudi otroci osnovne šole, še posebej pa so bili deležni posebne pozornosti otroci iz podružnične osnovne šole Dolič. Tudi nekaj kurentov je bilo vidnih med povorko, ki je krenila po cesti do gasilskega doma in nazaj, tako da so lahko številni domačini tudi med povorko opazovali maškare in druge udeležence prireditve. 


Prireditev je, tako kot vsako leto povezoval domačin Marjan Križaj, bodo pa organizatorji te prireditve sodelovali tudi na zaključku pustnih norčij, ki bo na Graški gori s pokopom pusta.

Oglejte si tudi