Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 05.12.2016

delno oblačno
Ponoči se bo oblačnost od jugozahoda prehodno širila tudi nad osrednjo in del vzhodne Slovenije. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, na Primorskem od 0 do 5 stopinj C.
0°C | 4°C
torek, 06.12.2016
0°C | 6°C
sreda, 07.12.2016
-3°C | 5°C
četrtek, 08.12.2016
-4°C | 0°C
Opozorila
Nedelja, 4.12.2016 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
0°C
4°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice

Medeni zajtrk z županom Stanovnikom


VRTEC

| |
20.11.2015      17:09
A A

Medeni zajtrk z županom Stanovnikom


Log - Dragomer, 19. november – Župan Miran Stanovnik je v okviru dneva tradicionalnega slovenskega zajtrka obiskal otroke v enotah vrtca v Dragomeru in Logu. Malčki so dan začeli z domačim kruhom, medom, mlekom, maslom in jabolki. Gre za akcijo, s katero želi država spodbuditi cenjenje lokalno pridelane hrane ter pripomoči k zdravemu načinu prehranjevanja.


Deli:

Dan slovenske hrane, ki napoči vsak tretji petek v novembru, so tudi v Vrtcu Log - Dragomer obeležili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Že peto leto zapored so otroci na ta dan na krožnike dobili slovenski med, kruh, jabolka, maslo ter seveda mleko. Dobrote so otrokom postregle pridne male dežurne čebelice. V vrtcu se je v času zajtrka mudil log-dragomerski župan, ki je najprej obiskal vse oddelke v Dragomeru ter pokramljal z vzgojiteljicami in malčki, nato pa je odhitel še v loško enoto. Malčki so nam povedali, da je kruh z maslom in sladkim medom eden izmed njihovih najbolj priljubljenih zajtrkov. Modrovali pa so tudi o domačih slovenskih jabolkih. In kot kaže, so dobro razumeli, kaj želijo pobudniki doseči s tem vseslovenskim projektom. Njihov cilj je namreč izpostaviti pomen hrane iz lokalne bližine, obenem pa tudi spodbuditi pripadnost do domačih proizvodov. Kot opozarjajo pristojne vladne in nevladne ustanove, ki sodelujejo pri projektu, je hrana iz lokalnega okolja sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj dodatkov, kot so konzervansi in barvila, obenem pa se zagotavlja večjo prehransko varnost. Lani je tradicionalni slovenski zajtrk pripravilo 667 vzgojno-izobraževalnih zavodov, slovenske dobrote pa je lani tretji petek novembra zajtrkovalo 257 tisoč otrok v vrtcih in osnovnih šolah.

V. L.
Foto: V. L.





0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Log - Dragomer!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!



Številka: 443/2
Izšla: 28.11.2016

Prelistaj E-izdajo

Bodite prvi pri oddaji mnenja.