Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Potekal je 26. festival Cankarjada

Tudi letos je v organizaciji Kluba vrhniških študentov (Zakon) na dvorišču Poštne ulice 11 potekal kulturno-gledališki festival Cankarjada. Tokrat je potekal štiri dni, od srede do sobote, v sklopu festivala pa so se zvrstile številne predstave in koncerti, ki so bili za obiskovalce festivala brezplačni.

Že pred začetkom Cankarjade je v Cankarjevem domu na Vrhniki potekala otvoritev razstave mlade umetnice Mete Mramor 'V iskanju'. Prvi dan je postregel z otvoritvijo festivala, ki sta jo mojstrsko izvedla Matevž Sluga in Matic Žust Šprah, nadlajevali smo s predstavo UPS! In pa koncertom skupine Bad Notion.

Drugi dan festivala je bila na sporedu Tehnoburleska Tatovi podob, ter koncert Dua Aritmija. V petek je sledila predstava za naše najmlajše 'Čuk na palici', ki jo je z donacijo sladkih ježkov polepšala slaščičarna Berzo. Sledil je koncert skupine Vasko & the Uncles form the Dark.

Veliki zaključek festivala je sledil v soboto, ko so na odru Cankarjade že šestindvajsetič nastopili Dejmo stisnt teater. Sledil je nastop Dua Ju-jo, ki ga mnogi poznajo po skladbi Vrhniška panda. Oder so za njima razgrele Jar of Flies, v velikem slogu pa so festival zaključili Koala Voice.

Ekipa KVŠ se zahvaljuje vsem sponzorjem, ki so pomagali izvesti festival: Zavod Ivana Cankarja, Siliko, Uniplast d.o.o., Avtošola 3D, Berzo, Mantova, Barjans in Human Fish Brewery. Prav tako se zahvaljujemo vsem zvestim obiskovalcem festivala. Vabljeni ponovno naslednje leto!

Foto: Maja Krvina

 

Oglejte si tudi