Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Kričečim oglasom bo odklenkalo

Vrhnika, 13. december – V mali dvorani Cankarjevega doma je potekala javna razprava o označbah in oglaševanju v središču mesta, kjer smo lahko priča boljšim in slabšim praksam. Dejstvo je, da je oglaševanje in označevanje bilo vedno prisotno v mestu, a zdi se, da je vsako leto agresivnejše.

Predstavnika podjetja Delavnica d.o.o., Maj Juvanc in Uroš Jereb, kjer so pripravili elaborat možnih rešitev za označevanje in oglaševanje v mestu, sta predstavila tako slabe kot dobre prakse že obstoječih označb in oglasov. V nadaljevanju pa predstavila predlagane rešitve urbane opreme, ki gredo v smeri poenotenja označb (enoten označevalski steber namesto tabel, enotni vrsti izveskov (rustikalna in modernejša različica), vizualno poenoteni napisi na vratih, enotne informativne table …). Tudi izložbe naj bi po novem služile svojemu namenu – predstavitvi vsebini trgovine in ne da so v celoti polepljene s »kričečimi« oglasnimi nalepkami.
Rešitve v elaboratu bodo podlaga nastanku občinskega odloka, ki bo, kot je bilo slišati na razpravi, natanko določil »pravila igre«. Določeno bo območje (predvidoma območja Stare ceste, Voljčeve, Tržaške in Ljubljanske ceste), ki pa bo razdeljeno na dva režima: milejši in strožji.
Pri oblikovanju odloka lahko s svojimi predlogi sodelujete tudi občani. Pisne pripombe in pobude lahko podate na občino do 8. januarja 2024.

Gašper Tominc

Oglejte si tudi