Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Desetletnica Futsal kluba Siliko Vrhnika

Vrhnika, 4. april – Pred desetimi leti se je zgodil »usodni sestanek« na Krasu, ko so se za isto mizo znašli Miran Ribič, Boštjan Erčulj, Igor Repac in Milivoje Simeunović. Posledica sestanka je bila ustanovitev novega nogometnega kluba na Vrhniki – Futsal kluba Vrhnika, ki je pred sedmimi leti spremenil naziv v Futsal klub Siliko Vrhnika.

Klub je jubilej obeležil v veliki dvorani Cankarjevega doma, kjer so navzoči ob videoprojekciji obujali spomine, zbrane pa so nagovorili tudi predstavniki kluba in gosti. Boštjan Erčulj, predsednik kluba, je pojasnil, da v začetku ni bilo lahko, saj so morali pridobiti zaupanje igralcev in skupnosti. »Upam da smo v desetih letih s 603 odigranimi tekmami, tremi osvojenimi naslovi državnih prvakov in tremi osvojenimi superpokali, upravičili zaupanje.« Da je bilo na začetku težko, je pritrdil tudi »doktor nogometa«, kot je Milivoja Simeunovića, trenerja kluba, poimenoval povezvalec prireditve Aleš Sečnik – Sečo. »Na ustanovnem sestanku na Krasu je bila preostala trojica še kar optimistična, jaz pa bolj tako tako. Prvi trening bi ocenil s komaj 2 od ena do deset. Si predstaljate?« Ampak s trdim delom, je generacijam igralcev, trenerski ekipi in upravi kluba uspelo vzgojiti falango, ki danes kroji vrhove državnih in ligaških tekmovanj. »Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,« je dodal Milivoje.
Uspehe sta prav kmalu prepoznala tudi lokalna skupnost in gospodarstvo. Župan Daniel Cukjati je dejal, da je imel privilegij, da je klub spremljal kot sodelavec za šport na ZIC-u, že od samega začetka. »Še najbolj me veseli, da v tem času ni zrasel samo futsal klub, ampak tudi drugi ekipni športi na Vrhniki, med katerimi ni rivalstva, ampak vlada sinergija v korist naših otrok.« Sinergija je še kako pomembna v športu, podlago pa mora imeti v marljivosti. »Brez marljivosti ni uspehov ne v športu ne v podjetništvu. Oba žanjeta uspehe le ob trdem delu. To prepoznavamo tudi v futsal klubu, zato radi in bomo tudi v prihodnje podpirali tovrstne zanesenjake,« pa so bile besede, ki jih je klubu namenil Janez Koprivec iz Silika d.o.o., ki je glavni sponzor kluba.
Ura dolga prireditev je minila v sproščenem vzdušju. Dobršen del zaslug za to je imel imitator Tilen Artač, dogodek pa je s svojim stasom in glasom popestrila tudi pevka Ines Erbus.
Desetletni spomini so ovekovečeni tudi na posebni fotografski razstavi v avli Cankarjevega doma, ki bo na ogled do sredine aprila.

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi