Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Zadnje letošnje srečanje Odkriti pogovori: Humanitarec Uroš Colja

V petek 8.12.2023 je bil gost Odkritih pogovorov, Uroš Colja, generalni sekretar Slovenskega društva Hrana za življenje, sicer globalne humanitarne organizacije.


Uroš je začel svojo predstavitev s pripovedjo o svojem otroštvu, ki ga je zaznamovala ko je v najstniških letih začel spoznavati, da je življenje za nekatere veliko manj prijazno in bolj grobo. Šel je po svoji precej trnovi poti, da bi dojel zakaj je tako, kaj sploh lahko naredi v zvezi s tem, kar mu v tem svetu nikakor ni bilo všeč.


Po poti svojega iskanja je prišel tudi do humanitarne organizacije, reševanja Haitijčanov po potresu, diplomatskih in političnih zgodb, ki so se prepletale, prehranskih izdelkov lastne blagovne znamke, prijateljskih vezi, ki jih je stkal na različnih kontinentih, novih temeljev posodobljene humanitarne organizacije na naših tleh, neprestanih iskanj novi poti kako pomagati.

Predstavil nam je svoje obstoječe kot tudi nove projekte, kjer povsod daje v ospredje tako zdravlje telesa kot duha. V sliki in besedi nas je vodil skozi reševanje na Haitiju. V prijetnem vzdušju je odkrito odgovarjal tudi na zastavljena vprašanja. Na srečanju so vzklile tudi nove zamisli in ideje za skupne projekte. 

Zanimiv petkov večer je, tako kot vedno do sedaj, hitro minil. Potrpežljive knjižničarke pa so nas ponovo morale vljudno opozoriti, da sta se dve uri srečanja že iztekli. Hvala vsem, ki verjemete v Odkrite pogovore. Vse, ki se jih še niste udeležili, vljudno vabim, da se udeležite katere od zanimivih tematik. 12. januarja 2024 bomo ponovo gostili. Takrat boste spoznali operno pevko Bedenik Mojco.


Odkriti pogovori se odvijajo vsak drug petek z različnimi temami.


Vabljeni.




Organizatorja dogodka:

Pogrebne storitve MONUMENTUM, Drenov Grič in Cankarjeva knjižnica Vrhnika

Oglejte si tudi