Logo MojaObčina.si

Vrhnika

JUTRI
2°C
-3°C
ČE.
2°C
-1°C

Ta veseli dan kulture na razstavi Moja Ljubljanica

5629
Organizator: Moja Ljubljanica
DAN ODPRTIH VRAT
Deli

Pred 17 leti je ministrstvo za kulturo v okviru Prešernovega leta začelo s pobudo dneva odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Skozi leta se je iz te pobude razvil Ta veseli dan kulture, ki je prerastel v množičen kulturni dogodek ob 3. decembru, Prešernovem rojstnem dnevu.
 
Na razstavi Moja Ljubljanica se pridružujemo tradicionalnemu dogodku TA VESELI DAN KULTURE. V nedeljo, 3. decembra bo na razstavi Dan odprtih vrat s številnimi brezplačnimi dogodki.

PROST VSTOP IN JAVNA VODSTVA
Na ta dan bo vstop na razstavo prost, ob 11. in 16. uri pa se lahko udeležite javnih vodstev. Prijave zbiramo na  

UPRIZORITEV GLASBENE PRAVLJICE MALI PLAC

Ob 11. uri v sodelovanju z zavodom Škrateljc pripravljamo uprizoritev glasbene pravljice MALI PLAC, ki bo prvič razveselila otroke in starše na Vrhniki! 
Ana Kravanja, Samo Kutin in Nina Peče Grilc jo bodo tokrat izvedli v razstavišču Moja Ljubljanica. Čaka vas napeto popotovanje male želve skozi temačni škratov gozd in reševanje zagonetnih škratjih ugank. Predstavi sledi delavnica, v kateri otroci sestavijo pravi orkester močvirskih škratov. Škratje veselo bo!
Partner: 

KOLIŠČARSKA DELAVNICA "Na dvorišču v kolišču"

Med 16. in 18. uro pa se lahko na delavnici »Na dvorišču v kolišču« preizkusite v vsakodnevnih opravilih in veščinah koliščarjev – predenju niti, tkanju na ročnih statvah, mletju žita na žrmljah in ostrenju kamnitih orodij.

PREDSTAVITEV ARHEOLOŠKEGA NAJDIŠČA NAUPORTUS - DOLGE NJIVE

Ob 17. uri se lahko pridružite vodstvu doc. dr. Andreja Gasparija na temo Nauportus – Dolge njive in predstavitvi nove pridobitve razstave Moja Ljubljanica – meč iz 1. stol. pr. n. št.

LEPO VABLJENI!
Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!