Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
11°C
-1°C
JUTRI
15°C
-2°C

Kino Vrhnika: DOTIK VODE

4901
Organizator: Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
Vstopnina: 4

Art film/Liffe 2016: komična dramaSólveig Anspach je v zadnjem filmu pred prezgodnjo smrtjo ponudila navihano mešanico burleske in romantične komedije, v kateri se zrcali njeno ameriško-islandsko poreklo.

Samir je visok, suhljat upravitelj žerjava v štiridesetih letih, ki se do ušes zaljubi v Agathe. Ko odkrije, da njegova simpatija dela kot plavalna učiteljica v mestnem bazenu, se odloči in se vpiše na tečaj plavanja, pa četudi so njegove plavalne sposobnosti povsem dobre. Njegova laž vzdrži le tri treninge. Resnica priplava na dan. Agathe sovraži lažnivce, zato postane besna. Konec? Ne povsem! Da bi ušla, se odpravi na poslovno pot na Islandijo, med nesojenima ljubimcema pa zazeva ocean. Toda niti to ne ustavi Samirjevih čustev in še posebej ne njegove trme ...

"Libidinozna vlažnost, predirna mokrota, spolzka tla, neizrekljiva otrplost, nespremenljivi rituali - plavalni bazeni na določene ljudi vplivajo nenavadno. Tja hodimo pretežno plavat, ta pogled je splošno uveljavljen, vendar se nekateri na bazene odpravijo tudi z namerami, ki vanje težje sodijo. Plavalni bazen je izredno demokratičen prostor, ker znaki pripadnosti, naj bo družbene ali verske, izginejo pod tesno prilagajočimi se kopalkami. Poleg tega v njem bitke za oblast potekajo odkrito in v njem slišimo odzvene sodobnega sveta." (Sólveig Anspach).

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.


Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!