Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

TUDI TO LETO VETER V LASEH

Zadnjo  soboto v mesecu maju smo se od 10. ure dalje v občini Vransko ponovno odzvali 23. vseslovenski akciji »Veter v laseh – S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI«.

 

Na treh lokacijah po občini Vransko (na športnem igrišču pri Športni dvorani Vransko, na igrišču v Prekopi in v športnem parku na Ločici pri Vranskem) se je preko sto petdeset mladih in njihovih staršev pomerilo in pozabavalo v nogometu, košarki, odbojki na mivki, štafetnih igrah, ježi konj, gasilskih veščinah, temeljnih postopkih oživljanja, pohodništvu in plesu. K sodelovanju smo povabili društva in klube, ki delujejo v naši občini.

Na športnem igrišču pri Športni dvorani Vransko so se predstavili: NK VRANSKO je pripravil poligon za izvajanje nogometnega treninga, PLESNI VAL iz Celja plesne točke, ki so se jih otroci na sredinih urah hip-hopa naučili. KONJENIŠKO DRUŠTVO JERINOV HLEV je z ježo konj razveselilo prav vsakega, ki je prišel na dogodek. Navijaško in borbeno so bili razpoloženi na turnirju v košarki U9 v telovadnici in na zunanjem igrišču, kje je trener KD VRANI VRANSKO pripravil košarkarski poligon. Športno dogajanje so popestrili gasilci iz PGD VRANSKO, ki so prikazali uporabo gasilske tehnike, in  RDEČI KRIŽ SLOVENIJE z delavnico temeljnega postopka oživljanja (TPO).

Dogajanje na športnem igrišču v Prekopi se je pričelo malo drugače, in sicer z zborom planincev OŠ Vransko-Tabor (pod vodstvom Maje Jerman in Nataše Pečovnik) ob 8.30. uri pri šoli na Vranskem. Zbrani so se podali peš z Vranskega do Prekope, kjer so že po poti spoznavali veselje do gibanja in s tem nadaljevali na igrišču in ob njem. Tudi v  Prekopi so bili še posebej veseli obiska KONJENIŠKEGA KLUBA ISLANDER. Vsak izmed udeležencev je lahko preizkusil ježo islandskih konj.

Športni park na Ločici pri Vranskem so zasedli ljubitelji odbojke na mivki. ŠD ŽOGA in ŠRD LOČICA so poskrbeli za pravi trening-turnir odbojke na mivki.

Športno dogajanje je spremljala dobra volja, lepo vreme in športni duh. Vsaj za nekaj ur smo pozabili na računalnike, risanke, tablice, telefone …

 

Oglejte si tudi