Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Stopinje z barvami

V septembru je v Schwentnerjevi hiši na Vranskem svoja slikarska dela razstavljala Magda Šalamon. Leta 2010 se je udeležila poletne slikarske šole Chiaroscuro, ki jo vodi akademski slikar Rudolf Španzel. To so bili njeni prvi resnejši koraki v svetu likovnega ustvarjanja in spoznavanja z barvami. Od takrat naprej si pridobiva slikarsko znanje v Žalcu, kjer je vključena v likovno sekcijo KUD Žalec in v okviru katere redno razstavlja na skupinskih razstavah. Na Vranskem je imela drugo samostojno razstavo. Pri slikarskem delu uporablja olje, akril in akvarel.

Magda Šalamon je vsestransko ustvarjalna, saj se poleg na likovnem izraža tudi na literarnem področju. Izdala je štiri pesniške zbirke, in sicer Beli vrhovi, Pod roko usode, Sijoča ptica, Ogrnjena svetloba, svoje pesmi pa objavlja v različnih publikacijah. Poleg tega je bila radijska moderatorka, še vedno pa na VTV vodi avtorski oddaji Dotik gora in Popotniške razglednice ter pogovorne oddaje. Rada spoznava svet in je velika občudovalka narave, še posebej ljube so ji gore, ki jih tudi pogosto upodobi na slikarskem platnu.

Tako kot je vsestranska sama, je bilo tudi odprtje razstave preplet likovnega, literarnega in glasbenega izražanja. Magdine pesmi je brala Jožica Potrč, v pogovoru z Darjo Kapus smo spoznali njena razmišljanja o življenju ter likovnem in literarnem ustvarjanju, z glasbo in pesmijo pa je dogodek obogatila Urška Tekavc. V imenu Zavoda za kulturo, turizem in šport Vransko je zbrane nagovorila direktorica Suzana Felicijan Bratož.

Tanja Goropevšek

Oglejte si tudi