Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

Ustanovni občni zbor Krajevne organizacije Rdečega križa Slovenije v Vojniku

V ponedeljek, 10. februarja 2014, je bil v Vojniku ustanovni občni zbor Krajevne organizacije Rdečega Križa Slovenije. Zbralo se je 22 članov, ki so se odločili, da s svojo podporo in delom ustanovijo humano organizacijo, ki je v današnjem času poleg Župnijske Karitas zelo pomembna. Pobudo za ustanovitev KORK Vojnik sta podala Aleš Vrečko, predstavnik OZ Celje, in Benedikt Podergajs, župan občine Vojnik, ki sta se udeležila ustanovnega občnega zbora.

Zbor je začel župan Občine Vojnik Benedikt Podergajs, ki je na začetku vse pozdravil in izrazil veselje ob odločitvi, da se tudi v Občini Vojnik ustanovi KORK. Povedal je, da so sedaj taki časi, ko veliko ljudi potrebuje pomoč, in da to ni konkurenca Župnijski Karitas, ki že zelo uspešno deluje v občini, ampak organizacija, ki bo z njo dobro sodelovala. Vesel je bil, da so bili prisotni iz vseh KS v občini.

Aleš Vrečko je prav tako izrazil veselje ob ustanovitvi KORK in pozdravil vse prisotne ter pojasnil vlogo in pomen ter naloge Krajevne organizacije RK.

Ustanovnega občnega zbora sta se udeležila predstavnika Območnega združenja RKS, in sicer sekretar Igor Poljanšek in predsednica komisije KORK Celje Marija Kaučič. Med našimi občani sta se ga med drugimi udeležili predsednica KS Vojnik Lidija Eler Jazbinšek ter ravnateljica Vrtca Mavrica Vojnik Simona Žnidar, seveda pa je pomemben prav vsak član, saj bo v prihodnosti vsak kot kamenček v mozaiku dobrote in solidarnosti.

Prisotni so izvolili odbor KORK-a, ki ga sestavljajo Andreja Guzej, Mihaela Hren,  Martina Težak, Irma Blazinšek, Simona Žnidar, Milena Jurgec in Aleksandra Vrbič. V nadzorni odbor so bile izvoljene Vidojka Pikelj Šibanc – predsednica, Lidija Eler Jazbinšek in Lidija Bauman.

 

Pod točko »razno« je predsedujoča ustanovnega zbora Krajevne organizacije Rdečega križa Vojnik Simona Žnidar predlagala, da izmed svojih članov takoj izvolijo predsednika, podpredsednika, tajnika  in blagajnika. Soglasno so sprejeli odločitev, da Milena Jurgec postane predsednica, Mihaela Hren podpredsednica, Martina Težak tajnica in Aleksandra Vrbič blagajničarka.

 

V razpravi so prisotni soglasno ugotovili, da je najprimerneje, če bo sedež novoustanovljene KORK na sedežu Občine Vojnik. O pogojih delovanja se bosta podrobneje dogovorili vodstvi Občine Vojnik in KORK.

Prisotni so se dogovorili, da se dobijo na prvem sestanku 10. februarja. Na tem sestanku so sprejeli naslednji plan:

prijava na razpis za finančna sredstva Občine Vojnik;

·         delitev prehrambnih paketov v sodelovanju z OZRK Celje;

·         pridobivanje novih članov;

·         sodelovanje z Medobčinskim društvom delovnih invalidov na področju preventive;

·         organizacija predavanj  o boleznih, preventivi …;

·         zbiranje in delitev oblačil v sodelovanju z Župnijsko Karitas Vojnik;

·         izvedba dobrodelnega koncerta skupaj z OZRK Celje;

prodaja peciva, kruha v sklopu občinskega praznika.

 

 

Pomembne informacije KORK Vojnik:

1.       Vabimo Vas, da se vključite v KORK Vojnik in prispevate h kvalitetnemu  in preglednemu delu.

2.       Vloge za pomoč v obliki prehrambnih paketov sprejema  Irma Blazinšek v sprejemni pisarni Občine Vojnik;

3.       Na občinski zgradbi bo nabiralnik, v katerega bodo lahko občani dajali razna mnenja, prošnje za pomoč ali ponudbe za pomoč. Če bo želel kdo kaj podariti, bo lahko dal v nabiralnik ponudbo, prav tako bodo lahko tisti, ki bodo kaj potrebovali, napisali, kaj potrebujejo; tako bo možno oboje uskladiti in dobro sodelovati.

4.       Zbiranje oblačil bo na dan čistilne akcije, 5. 4. 2014, od 9. do 15. ure v veroučni učilnici, naslednji dan, 6. 4. 2014, pa so vabljeni vsi, ki oblačila potrebujejo, da pridejo ponje prav tako v veroučno učilnico, in sicer dopoldne od 8. do 11.30 ure in popoldne od 14. do 17. ure.

Oblačila, ki jih boste oddali, naj bodo oprana in po možnosti sortirana po velikosti in spolu, komu so namenjena. Zbiranje oblačil bo na ta dan tudi v primeru slabega vremena.

5.       Sestanki KORK Vojnik bodo vsak 2. torek v mesecu ob 19. uri v letnem času, v zimskem času pa ob 18. uri. Prijazno vabljeni!

 

Milena Jurgec

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi