Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Kavarna in slaščičarna Vojničanka

Vojnik je postal bogatejši z odlično gostinsko ponudbo. Melisa in Simon Kobola sta se s Ponikve pri Šentjurju preselila v Vojnik in s hčerko Lejlo odprla družinsko podjetje.
Prvega junija 2019 je bilo za zdravstvenim domom v Vojniku prav veselo, kajti vrata je odprla nova kavarna in slaščičarna Vojničanka. Prve goste so poleg slaščic postregli še s pečenim jagenjčkom, golažem in pijačo.

Z novopečenima zakoncema, Meliso in Simonom, sem se pogovarjala v njuni lepo urejeni slaščičarni, ki sprejme do 45 gostov. Ima prostorno pokrito teraso, otroški kotiček in tablo za risanje. Da bi imela slaščičarno, je bila želja že od nekdaj, saj imata oba rada sladke stvari. Za odprtje slaščičarne na obstoječi lokaciji sta se dogovarjala že pred dvema letoma in tako se jima je pred kratkim ta dolgoletna želja tudi izpolnila.

 

V slaščičarni Vojničanka vam nudijo dnevno sveže tortice, ki jih peče slaščičarka Alenka Pisanec. Prav tako jim pripravlja odličen domač sladoled. Svoje brbončice boste razvajali ob različnih okusih tort, kot so: vanilja–kinder bueno, pistacija–jagoda, pistacija–kava, stracciatella–jagoda, čokoladni mousse, vanilja–malina, vanilja–borovnica, »cheesecake«, skuta–hruška, čokolada–jagoda, čokolada–višnja, kremne rezine in tortice LCHF. Ob vročih, toplih ali tudi hladnejših dneh pa boste lahko uživali v različnih okusih domačega sladoleda. Poleg točenega sladoleda z različnimi prelivi in posipi lahko poskusite še sladoled z vročim sadjem, sladoledne tortice, banana split, sadne kupe, ledeno kavo in veganski sladoled.

Iz slaščičarne preprosto ne smete, ne da bi poskusili njihovo ledeno kavo, ki je hišna specialiteta. Ker vedo, da je dobra kava bistvenega pomena, so se odločili za najboljšo. Nudijo pa tudi ječmenovo kavo za nosečnice.

 

Kot pravijo, je najboljša reklama od ust do ust, vendar svojo dejavnost promovirajo tudi na Radiu Fantasy in na strani FB (Kavarna in slaščičarna Vojničanka). Vabljeni k ogledu, saj večkrat objavijo nagradne igre s sladko vabljivimi nagradami.

 

Lastnika vesta, da se za dobrim konjem dviga prah. Trudita se in si želita, da se bo novica o najboljšem sladoledu slišala tudi v sosednjo vas. Oglasite se in se prepričajte. 

Tekst in foto: Nuša Lilija

Oglejte si tudi