Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Odpri oči. Razumi. Sprejmi. Poglej drugače.

V nedeljo, 15. 12. 2013, je Vojnik postal središče skavtske mariborske regije. Skavti Rakove Steze 1 smo gostili regijski sprejem luči miru iz Betlehema (LMB). Skupaj smo se zbrali skavti iz 28 različnih stegov (od Prekmurja do Krškega), dogodka pa so se udeležili tudi taborniki in skupina odraslih skavtov. Napolnjena cerkev sv. Jerneja (dogodku je prisostvovalo okrog 400 udeležencev) je pričakovala namreč pomembnega gosta: plamen, ki je pripotoval dolgo pot iz Betlehema preko Dunaja do Vojnika, od tod pa se bo širil naprej po štajerskih, prekmurskih, koroških domovih ...
V prvem delu programa smo udeležencem pripravili zanimivo pot, na naketeri so »gledali drugače«, kar je geslo letošnje poslanice. Kup krame je tako postal orkester; na soljudi smo pogledali z drugimi očmi in premagovali predsodke, se pomerili v debatah, kjer smo bili primorani pogledati drugače, pogled iz cerkvenega zvonika nam je odprl oči, kako Vojnik vidijo cerkveni golobi, s pisanimi očali na nosu je svet postal mavričnih barv, sladki muffini pa so z drugačnim pogledom postali mini tortice.

 

Vrhunec večera je bil prihod luči miru, ki jo je iz Dunaja prinesla slovenska delegacija ter jo slovesno izročila celjskemu škofu, g. Lipovšku. Ta jo je razdelil med vse skavtske delegate, ki so jo odnesli v svoje kraje in z njo širijo sporočilo miru.

 

Dogodek smo pripravili skavtski voditelji Rakove Steze 1 in naš duhovni asistent pater Branko Cestnik. Hvala za pomoč gospodu Pergerju za posluh pri uresničevanju velikega dogodka za naš steg, občini in gospodu županu za nagovor in pozdrav vseh zbranih, staršem za organizacijo pogostitve obiskovalcev, ključarju Viliju za pomoč pri pripravi okolice, Urbanu Podergajsu za tehnično pomoč ter staro-novemu Rak'n bendu za glasbeno piko na i.

Plamen miru iz Betlehema bomo v nedeljo, 22. decembra, delili po mašah, skupaj s poslanstvom miru in z željo, da bo v ljudeh spodbudil, da gledajo na svet drugače, boljše.

 

Več o dogajanju in fotogalerijo najdete na naši spletni strani: http://rakova-steza1.skavt.net/

 

 

Skavtski voditelji Rakove Steze 1

Oglejte si tudi