Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Čaroben steklen kozarec za unikatno trajnostno darilce

Prihaja najlepši čas v letu, ki ga preživljamo z družino in prijatelji. Gre za neprecenljive trenutke, ki jih ni mogoče nadomestiti s čim drugim. Za številne med nami pa je tudi čas, ko se sprašujemo, kaj podariti svojim najbližjim.
Zagotovo imajo večjo vrednost darila, v katera vložimo svoj čas in ljubezen. V Kamrici, medgeneracijskem centru Vojnik, vam podarjamo nasvet za praznično embalažo, v kateri lahko podarite domače piškote, čaj, suho sadje itd. Temu bi lahko rekli kar praznično obdarovanje s srcem.

Postopek:


Tudi vi imate zagotovo doma prazne steklene kozarce za vlaganje, pa ne veste kam z njimi. Ta odvečni izdelek je še kako uporaben za čarobno embalažo, ki je veliko bolj zdrava kot plastična ali kovinska embalaža. Kozarec za vlaganje preprosto okrasite s čipko, trakom, nanj položite prtiček, ki ga popršite z zlatim razpršilom za izdelavo ledenih rož. Ko se razpršilo posuši, prtiček odstranite. Okrašen kozarec napolnite z domačimi dobrotami. Pokrovček prekrijete z juto in zavežete z vrvico. Praktično in uporabno darilce lahko podarite vsakomur, pri tem pa z načeli ponovne uporabe pomembno prispevate k varčevanju virov in okolijskemu ozaveščanju.


Tekst in foto: Andreja Cigelšek

Oglejte si tudi