Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Živahen semanji dan

Še preden vsako pomlad začenjamo kreirati zasaditve okenskih in balkonskih korit, člani Turističnega društva Frankolovo že mislijo na svoj kraj in pripravijo Cvetlični sejem – njihovo najstarejšo prireditev. Letošnji je bil pravi semanji dan, pester, živahen pa zelo dobro obiskan. Če so njegovi obiskovalci tisto aprilsko nedeljo v frankolovski park prišli praznih rok, so se lahko vračali domov povsem drugače ‒ otovorjeni zunaj in tudi znotraj sebe.
Najmanj, kar je lahko odnesel domov vsak član turističnega društva, je bila ena bršljanka, ki jo je prejelo tudi vsako gospodinjstvo, saj na ta način društvo prispeva k prijaznejšemu izgledu kraja. Na stojnicah številnih domačih in »uvoženih« razstavljavcev je bilo možno marsikaj videti, okušati, kupiti, skleniti kakšno kupčijo, zadeti na srečelovu – skratka, za vsakogar nekaj. Sejemsko ponudbo s poudarkom na temo cvetlic in vrtnarjenja so ves čas dopolnjevale slastne vroče »štravbe«, pa dobrote z žara iz priročne »kuhinje pod marelo«. Ves sejemski utrip in spremljajoči kulturni program je spretno krmilila voditeljica Polonca, ki je z mikrofonom v rokah obletela prav vse stojnice, predstavila razstavljavce in njihovo ponudbo. Njen pevski nastop z županom in ples s predsednikom KS sta bila kažipot prisotnim, da k takšnemu dogodku »paše« tudi razvedrilni del.

 

Zmotno je misliti, da le botanični sejmi in razstave cvetja daleč od nas, bodisi v Arboretumu, francoski Provansi bodisi kjer koli po Evropi, nekaj štejejo. Absolutno so vredni ogleda in si zaslužijo mesto v stroki in na turističnem zemljevidu. Vendar pa se nam delček tega ponuja kar pred domačim pragom, pri čemer štejeta domačnost in predvsem spoznanje, da za vsakim takim dogodkom stoji skupina ljudi, ki se prostovoljno trudi za bogat in pester utrip svojega kraja. Da užijemo delček tega, potrebujemo le dobro voljo, tudi kakšen evro v žepu ni odveč. V duhu slednjega se je odvrtel 15. cvetlični sejem na Frankolovem. Vsestranska živahnost dogajanja, ob kozarčku ali brez, je dajala vtis, da so bili zadovoljni vsi. Kar so organizatorji ponudili, so obiskovalci z veseljem sprejeli in sejemska kupčija je bila uspešno sklenjena.

 

 

Sonja Jakop

Foto: A. Jakop

Oglejte si tudi