Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Bohinjsko smučišče končno z gradbenim dovoljenjem

Po več kot treh letih vizija največjega smučišča v Sloveniji postaja resničnost
Od izvorne zamisli Boštjana Čokla, vodje projekta izgradnje novega smučišča in direktorja investitorja 2864 Bohinj, d. o. o., iz Bohinjske Bistrice, so do danes minila več kot tri leta. Po zapletih, povezanih z redkimi posamezniki, ki so na vse pretege nagajali in skušali blokirati izgradnjo smučišča, je danes veseli dan: Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je investitorju izdalo gradbeno dovoljenje!

V sodelovanju z drugim največjim svetovnim proizvajalcev žičniških sistemov – podjetjem Leitner Spa, ki je soinvestitor in partner v podjetju investitorja 2864 Bohinj, d. o. o., bo smučišče, ki se bo po dokončanju del razprostiralo na več kot 1,5 mio m2 površin med Bohinjsko Bistrico in Soriško planino, prvo slovensko integralno smučišče z najnovejšo, najbolj dovršeno tehnologijo žičniških naprav in naprav za dodatno zasneževanje.

Največje slovensko smučišče bo obsegalo vse od prenovljenega žičniškega perona za prihod na smučanje z vlakom, kar je bila v Bohinjski Bistrici praksa že pred desetletji, do ogrevanih garderobnih omaric, garažne parkirne hiše, restavracij, razglednih ploščadi, gozdnih atrakcij, snežnega parka ter številnih dodatnih vsebin, med katerimi so: poligon ski-cross za otroke in odrasle, sankaške proge, otroški vrtec itd. Ker bodo krožno-kabinske desetsedežne žičnice obratovale čez celo leto, bo temelj poletne ponudbe predstavljal kolesarski park, zasnovan v sodelovanju s svetovno priznanim podjetjem Whistler Gravity Logic iz Kanade. Poletno ponudbo bodo dopolnjevali tudi tematski park, urejene sprehajalne poti na grebenu z edinstvenimi pogledi od Jadranskega morja do Triglava ter restavrirana vojaška karavla, povezovalni bunkerji in druge zanimive vojaške ostaline.


Izjava Boštjana Čokla, direktorja 2864 Bohinj, d. o. o.: »Projekt smo že od samega začetka pripravljali skladno z Zakonom o spodbujanju tujih neposrednih investicij. Skupaj s tujim partnerjem tako v kratkem pričakujemo še sklep komisije Ministrstva za gospodarstvo o ustreznosti projekta za dodelitev finančnih spodbud po omenjenem zakonu. Ključno je, da bi bilo z zaprto finančno konstrukcijo prve faze v vrednosti 30 mio EUR možno že letos decembra uživati na najsodobnejšem smučišču v Sloveniji!«


Polona Meglič

KONTAKT za izjave, komentar: polona.meglic@2864.si, 08 200 4150

 

 

Oglejte si tudi