Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Temeljna plošča za novi učni čebelnjak v Novi Cerkvi je pripravljena

Pod vodstvom predsednika ČD Vojnik Petra Babnika smo v soboto, 16. maja 2020, in s še nekaterimi člani ČD Vojnik uspešno pripravili in zabetonirali betonsko ploščo, ki služi kot podstavek postavitvi novega učnega čebelnjaka v Novi Cerkvi na posestvu Stolec za poučevanje šolske mladine iz tamkajšnje podružnične Osnovne šole Vojnik.
Naj omenim, da smo kot ČD na razpisu ČZS kandidirali za ta čebelnjak in s pomočjo vašega elektronskega glasovanja uspeli na razpisu pridobiti dovolj vaših glasov in se uvrstili med tri izbrane v Sloveniji za to novo pridobitev v vašem kraju za vaše otroke.

 

Čebelarsko društvo Vojnik si pod okriljem ČZS zavzema za usposabljanje in spodbujanje šolske mladine za bodoče mlade čebelarje na območju občine Vojnik. Čebelarski mojstri vodijo čebelarske krožke na osnovnih šolah po naši lepi Sloveniji, in prav ti učni čebelnjaki so pravi način, da otroci spoznajo in vidijo čebele in delo z njimi v živo. V ČD Vojnik imamo dva mentorja za tovrstno poučevanje, postavili bomo že četrti učni čebelnjak prav v Novi Cerkvi. Poleg društvenega čebelnjaka v Vojniku, kjer preko čebelarske sezone potekajo prav tako poučne delavnice, so učni čebelnjaki postavljeni še v Socki, na Frankolovem in v Šmartnem v Rožni dolini.

 

Seveda brez sponzorjev, ki jih je pridobila Čebelarska zveza Slovenije za sponzoriranje treh takšnih čebelnjakov, ki bodo letos postavljeni v Sloveniji, ne gre. 

 

Med te sponzorje ali dobrotnike lahko štejemo tudi družino Stolec, ki je brezplačno oddala v najem svoje zemljišče za postavitev tovrstnega čebelnjaka ČD Vojnik in s tem dejanjem prispevala kocko in ugled v mozaik svojega lepega kraja Nove Cerkve za namensko pridobitev novih bodočih mladih čebelarjev.

 

Hvala tudi našemu čebelarju Vikiju Krajncu iz Šmartnega za delo s kopačem in prevozom potrebnega materiala.

 

Čebelarsko društvo Vojnik se družini Stolec zahvaljuje tudi za pozornost pri delu, da nismo dehidrirali, in na koncu tudi za dobro malico.

 

S čebelarskim pozdravom: Naj medi!

 

Tekst in foto: Martin Goleš

Oglejte si tudi