Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Društvo veganov celjsko savinjske regije

Veganstvo ni le prehrana, je način življenja, ki izključuje ne le uživanje živalskih proizvodov, ampak tudi mučenje živali, nošenje krzna in vsako slabonamerno poseganje v živalski svet.

Veganski način prehranjevanja kot pravilen in zdrav način prehranjevanja za vse starostne skupine je potrdila tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Naše društvo deluje eno leto in želimo širši javnosti predstaviti zdrav veganski način prehranjevanja.

  • Stremimo k temu, da si čim več hrane vzgojimo in pripravimo sami. Za vzgojo in rast rastlin uporabljamo ekološka in biološka gnojila ter škropiva, ki jih izdelujemo tudi sami.
  • Organiziramo kuharske delavnice, na katerih pripravljamo veganske jedi, kot so sejtan, tofu, okaro, namaze, peciva, kruh, sadno‑zelenjavne napitke itd.
  • Nabiramo zdravilna zelišča v naravi in se učimo o njihovi uporabi, pri tem nam na predavanjih pomagajo različni strokovnjaki.
  • Skrbimo za oskrbo domačih zelišč in začimb – za uporabo v kuhinji in zdravljenje raznih tegob.

Vsi, ki si želite zdravega življenja in vas zanima naraven način bivanja, vsi izkušeni in neizkušeni v zvezi z veganstvom, ki bi kakor koli pripomogli h kvaliteti in širjenju društva, ki ste željni znanja z naših področij, ste vabljeni, da se nam pridružite. Z večjim številom članov bomo uspešnejši, aktivnejši in bomo osvajali še širša področja veganskega načina življenja.

 

Za informacije o društvu, aktivnostih in dogodkih lahko pokličete na tel. št. 041 261 528 (predsednica Majda Zdolšek) ali obiščete našo spletno stran celjski-vegani.1dva3.si.

 

Majda Zdolšek

 

Oglejte si tudi