Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

6. VOJNIŠKI KROG – tek za vse generacije

V nedeljo, 23. septembra 2018, se je v Vojniku odvijal že 6. Vojniški krog – tek za vse generacije. Teka se je udeležilo 148 tekačev (60 otrok in 88 odraslih).
Otroci so tudi letos tekli na dve razdalji; letnik 2012 in mlajši na 200 m ter letnik 2007 in mlajši na 500 m. Med najmlajšimi sta zmagala Matej Jernej med dečki ter Eli Turnšek Žekar med deklicami. Zmagovalec na 500 m razdalji je postal Svit Janc, zmagovalka pa Nina Herlah. Vsi so prejeli spominske majice, vrečke za športno opremo in medalje, najboljši trije dečki in deklice iz vsake kategorije pa tudi pokale in praktične nagrade. Otrokom je medalje podelila naša krajanka, smučarka ter članica našega društva Saša Brezovnik. Po teku so se letos lahko otroci zabavali na napihljivi ladji ter se udeležili delavnice poslikave obraza.

 

Lani leto smo na novo uvedli tek na 10 km, na katerega so se letos tekači prav tako podali ob 11. uri skupaj z ostalimi tekači na 5-kilometrski progi. Prvi je po 5 kilometrih na cilj pritekel Alen Lamper s časom 17:43 (član AD Kladivar), med ženskami pa je slavila Renata Vetrih, ki je spet popravila rekord proge (za 5 sekund), ki ga je pred časom postavila sama. Tekla je 20:04. Rekord proge med moškimi (16:48) je še vedno v rokah Žana Krivca iz leta 2012.

 

Med tekači na 10 km progi pa je slavil Tomaž Rep iz AK Ormož s časom 36:14 in popravil lanskoletni rekord kar za 4 minute, med ženskami pa je bila najhitrejša slovenska ultramaratonka Nataša Robnik s časom 42:34, ki je prav tako porušila lanskoletni rekord proge, ki je znašal malo več kot 48 minut. Kot vsako leto se je tudi letos udeležilo teka kar nekaj tekačev in tekačic nad 50 let, najstarejši je bil Zvonko Memič (letnik 1937), ki je pretekel 5-kilometrsko progo v 35 minutah in 15 sekundah. Letos smo najboljšim podelili medalje, praktične nagrade ter denarne nagrade za rekorderje na progah. Najboljšim na 5-kilometrski progi je medalje podelila častna gostja, slovenska rekorderka na 12 in 24-urni preizkušnji Nataša Robnik, ki je v svojem življenju pretekla že več kot 30.000 km in seveda slavila tudi danes. Tekmovalcem na 10-kilometrski progi pa je čestitala Saša Brezovnik. 

 

Seveda tek ne bi bil tako uspešno izpeljan, če nam ne bi pomagali pokrovitelji: Avtohiša Čepin, Proteini.si Celje, Gostilna Turist Frankolovo, Gostilna Kolar, Gostilna Medved, Dinocolor d. o. o., Pletilstvo Petra Ocvirk s. p., Studio lepote Valvita, Masažni studio Tamara, Cineplexx Celje, Ingso Biro, Erna Ternovšek Kolar s. p., City Center, Klima Celje d. o. o., GDL Finance, Aksel Aleš Skaza, Brkati Som, Squash Vojnik, Gostišče Janko Kovač, Nest Campers, Cuckoo Cups, T-metal, D2 gradnje, Mibra Hoče in Gradbeništvo Oder. Posebna zahvala gre soorganizatorici Občini Vojnik, še posebej županu Občine Vojnik, Policijski upravi Celje in gasilskim društvom Vojnik, Nova Cerkev in Frankolovo, ki so poskrbeli za zaporo cest, ter vsem aktivnim članom Športno-rekreativnega društva Postani.fit.  

 

Rezultate in slike si lahko ogledate na našem Facebook profilu Postani.fit s Saro.

 

Vsem pokroviteljem in tekmovalcem se iskreno zahvaljujemo!

Tekst in foto: Sara Kokotec
 

 

Oglejte si tudi