Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Javni natečaj

IZDELAVA SPOMINKA, KI PREDSTAVLJA OBČINO VOJNIK

1. ORGANIZATOR

Organizator nagradnega natečaja za izdelavo spominka, ki predstavlja občino Vojnik, je Občina Vojnik, Keršova 8, 3212 Vojnik

 

2. RAZPIS NAGRADNEGA NATEČAJA

Razpis nagradnega  natečaja je objavljen na spletnih straneh občine Vojnik http://www.vojnik.si/, v občinskem glasilu Ogledalo in spletnem glasilu občine  http://www.mojaobcina.si, prav tako lahko na zgoraj navedenih straneh pridobite prijavo oz. jo lahko od dneva te objave dvignete v informacijski pisarni Občine Vojnik, Keršova 8, 3212 Vojnik.

 

3. SMERNICE

Predmet nagradnega natečaja je izdelava trajnih spominkov, ki predstavljajo občino Vojnik. Spominki naj  predstavljajo naravne in kulturne lepote Vojniške občine ali spominjajo na tradicijo krajev v občini Vojnik. Občina Vojnik želi z natečajem izdelave spominkov, ki predstavljajo občino Vojnik, prispevati k boljši in slikovitejši promociji občine Vojnik.

 

4. POGOJI IN MERILA

Na natečaju lahko sodelujejo:
- polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem na območju Slovenije. V natečaju ne morejo sodelovati zaposleni v upravi občine Vojnik ter člani strokovne žirije.

 

S sodelovanjem na natečaju udeleženci:
- sprejmejo in soglašajo s pogoji natečaja občine Vojnik,
- dovolijo, da v primeru prejema nagrade organizator objavi ime in priimek nagrajenca na spletnih straneh Občine Vojnik ter v drugih medijih.

  

Natečaj je ANONIMEN. Prijava na natečaj mora bit izdelana izključno na obrazcih, ki so sestavni del dokumentacije. Prijava mora vsebovati dokončan izdelek(spominek), dve fotografiji spominka, izpolnjen obrazec z vsemi zahtevanimi podatki, vsebinsko obrazložitev, priloge in izpolnjeno prijavo o avtorstvu. Skupaj s prijavo mora prijavitelj oddati ustrezno embaliran (škatla) in označen izdelek.

 

Izdelku ali prototipu priložiti naslednje podatke:

-  ime spominka;

-  kratko opisno predstavitev spominka, podpisano s šifro AVTORJA.

Poleg tega mora v zaprti kuverti, označeni s šifro avtorja,  biti priložena prijavnica z zahtevanimi podatki (priloga razpisa).

 

Za ocenjevanje posameznih spominkov bodo uporabljena naslednja merila:

  1. .    Dediščinska vrednost spominka (največ 10 točk) 
  2.     Produkcija in trženje spominka (največ 10 točk)
  3.     Likovna in estetska vrednost spominka (največ 10 točk)
  4.     Izvirnost spominka (največ 10 točk)
  5.     Turistična promocijska vrednost kraja (največ 10 točk)
  6.     Identiteta ali razpoznavna vrednost (največ 10 točk)

 

5. NAGRADE

Avtorji spominkov, ki bodo zasedli prva tri mesta, bodo prejeli naslednje enkratne denarne nagrade:

- prva nagrada  -   v vrednosti  500,00 EUR (neto)

- druga nagrada -  v vrednosti  300,00 EUR (neto)

- tretja nagrada -   v vrednosti  100,00 EUR (neto)

 

Posebna nagrada v vrednosti 100,00 EUR bo podeljena EKO - spominku, ki bo posebej zaznamoval občino Vojnik kot okolju prijazno občino.

 

Nagrada predstavlja plačilo avtorskega honorarja za izvedeno avtorsko delo in prenos vseh materialnih avtorskih pravic. Nagrajeni avtorji bodo pozvani k podpisu pogodb za izključni prenos vseh materialnih avtorskih pravic na spominku, v roku 15 dni,  iz 22. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št. 16/07 - uradno prečiščeno besedilo in 68/08) z avtorja na organizatorja natečaja za uporabo v Sloveniji in v tujini za ves čas trajanja avtorske pravice. Organizator bo neto znesek prejete nagrade izbranemu avtorju izplačal v roku 30 dni od podpisa pogodbe.

 

6. ROK ZA ODDAJO SPOMINKA

Izdelani spominki morajo biti oddani v ustrezni embalaži (škatli), po pošti ali osebno na naslov: Občina Vojnik, Keršova 8,  3212 Vojnik, s pripisom »JAVNI NATEČAJ – IZDELAVA SPOMINKA OBČINE VOJNIK- - ŠIFRA AVTORJA - NE ODPIRAJ«. Na prijavljenem spominku ne sme biti nobenih oznak, na podlagi katerih bi lahko komisija razbrala identiteto prijavitelja. Vsaka prijava bo obravnavana pod šifro.

 

Rok za oddajo spominka je 14. avgust 2012. Če je spominek poslan s priporočeno poštno pošiljko, se šteje dan oddaje na pošto za dan oddaje spominka. Nepravilno označenih ali prepozno prispelih spominkov organizator natečaja ne bo upošteval.

 

Vsebinska obrazložitev prijavljenega spominka bo skupaj s spominkom in šifro predana komisiji.

 

7. ODPIRANJE PONUDB

Odpiranje ponudb, oddanih spominkov,  bo v petek, 17. avgusta  2012, ob 13. uri  in ne bo javno.

Vodja natečaja bo odprla škatle po vrstnem redu, kot so prihajale. Vsi spominki bodo do odločitve strokovne žirije shranjeni pri vodji natečaja.

 

8. IZBOR SPOMINKOV

Med vsemi prispelimi spominki  bo tričlanska strokovna žirija, imenovana s strani župana Občine Vojnik, pregledala in ocenila spominke.

Strokovna žirija bo skladno s kriteriji ocenjevanja ocenjevala samo tiste izdelane spominke, ki bodo oddani skladno s tem natečajem in bodo zadostili pogojem natečaja.

Najvišja možna skupna ocena je 60 točk. Izbran bo tisti spominek, ki bo dosegel najvišje število točk v seštevku. Če bosta dva ali več spominkov dobila enako število

točk v seštevku, bo bolje uvrščen tisti spominek, ki bo imel večje število točk pri prvem merilu in tako po enakem pri drugem, tretjem, četrtem, petem in šestem merilu. V koliko bodo imeli trije spominki enako število točk v vseh šestih merilih, bo med izbranimi odločil žreb komisije. Komisija si pridržuje pravico, da zaradi morebitnih kršitev pravil javnega natečaja ali neprimernih spominkov spominka ne izbere. Prav tako si organizator pridržuje pravico, da ne izbere nobenega spominka in ne sklene pogodbe o prenosu materialnih avtorskih pravic, če noben od prejetih spominkov ne bo pri ocenjevanju prejel najmanj 30 točk.

 

Po izvedenem ocenjevanju spominkov bo strokovna žirija izdelala poročilo o ocenjevanju. Strokovna komisija Občine Vojnik bo naredila vrstni red spominkov in pripravila predlog županu za podelitev prvih treh nagrad in posebne nagrade za EKO spominek občine Vojnik za leto 2012.

V 30 dneh po zaključenem postopku natečaja lahko avtorji spominkov pisno zahtevajo predložene spominke, ki jih bo organizator  vrnil, dokumentacijo in fotografije spominkov pa bo zadržal. Nagrajenih spominkov organizator ne vrača.

 

10. DODATNE INFORMACIJE

Vse dodatne informacije v zvezi z natečajem so vam na voljo pri vodji natečaja, Petra Pehar Žgajner, prek tel.: 03/78 00 647  vsak delavnik ali preko e-pošte: petra@vojnik.si.

 

 

Številka: 322-0005/2012-1

 

           Župan

Benedikt Podergajs l.r.

 

 

 

 

Prijava: (oddaja se v zaprti kuverti, označena s šifro avtorja)

 

SPOMINEK OBČINE VOJNIK ZA LETO 2012

PRIJAVA

Podatki o prijavitelju:

  1. Prijavitelj (ime in priimek):
  2. Odgovorna oseba (za pravne osebe):
  3. Naslov:
  4. Kraj in poštna številka:
  5. Telefon/ GSM:
  6. E-pošta:
  7. Davčna številka / ID za DDV:
  8. Matična št. oz. EMŠO:
  9. Transakcijski račun:___________________________odprti pri banki:_______________________________________________.

 

 

 

Podatki o spominku:

  1. Ime in naziv spominka:
  2. Avtor (ji) spominka:

 

SPOMINEK OBČINE VOJNIK ZA LETO 2012

IZJAVA

Prijavitelj______________________________________(naziv/ime in priimek), ki ga zastopa_______________________________________(ime in priimek zakonitega zastopnika ali zastopnice pravne osebe), se strinjajo s pogoji natečaja in izjavljam, da je spominek , ki ga prijavljam na natečaj za spominek občine Vojnik 2012____________________________(naziv prijavljenega spominka), moje avtorsko delo, oziroma imam avtorske pravice nad izdelkom.

Potrjujem, da so vsi podatki, navedeni v prijavi na javni natečaj, točni in da se strinjam s pogoji in merili natečaja. Občini Vojnik dovoljujem javno predstavitev prijavljenega spominka na zaključni razstavi.

 

 

 

Kraj in datum:___________________________

 

 

 

Podpis avtorja/-jev izdelka:_______________________in……........... žig

                                                                                                  (*za pravne osebe)

 

 

 

Vsebinska obrazložitev SPOMINKA OBČINE VOJNIK 2012 (obrazložitev priložite v škatlo k spominku)

Ime in naziv spominka:___________________________________________

ŠIFRA AVTORJA: ____________

- Opis spominka (velikost, teža,material, skica, barva):_________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

- Način izdelave spominka: opis postopka, trajanje postopka, skica, uporabljena tehnologija, možnost nadgradnje in variacij:________________________________ _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________

- Vsebinska utemeljitev spominka: od kod izvira ideja, kako je izdelek povezan z občino Vojnik, kakšna je njegova dediščinska vrednost itd._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vsebinska utemeljitev zakaj menite, da je vaš spominek primeren spominek občine Vojnik________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tržna vrednost izdelka z DDV: _________________________________

 

Merila:

DEDIŠČINSKA VREDNOST SPOMINKA

največ 10 točk

  1. spominek izhaja iz dediščine območja (predstavlja nadaljevanje dediščine)

 

 

  1. spominek je replika spominkov dediščine (npr. replika »Panjske končnice«)

 

 

  1. upošteva se razne lokalne tipike, nadaljevanje izročila

 

 

 

PRODUKCIJA IN TRŽENJE SPOMINKA

največ 10 točk

  1. cenovna dostopnost spominka

 

 

  1. praktična vrednost spominka (možna vsakdanja uporaba)

 

 

  1. kakovost izdelka

 

 

  1. praktična velikost in teža spominka

 

 

  1. celovitost spominka (embalaža, zgodba, ozadje, izgled)

 

 

  1. spominek je lahko primeren tudi za protokolarno darilo

 

 

  1. upošteva se njegova aplikativnost (upoštevajo se aplikativne možnosti

 

 

  1. razmerje med uporabnostjo in zgolj dekorativno vrednostjo)

 

 

 

LIKOVNA IN ESTETSKA VREDNOST SPOMINKA

največ 10 točk

  1. spominek je okusno izdelan

 

 

  1. sodobno interpretiran spominek naše dediščine kot preoblikovanje (spominek je tehnološko in funkcionalno preoblikovan)

 

 

 

IZVIRNOST SPOMINKA

največ 10 točk

  1. spominek je izviren in inovativen

 

 

  1. spominek vsebuje nove oblike ustvarjalnosti, nove ideje, ki bodo nekoč postale tradicija

 

 

  1. spominek vsebuje vzgojne in izobraževalne sestavine

 

 

 

TURISTIČNA PROMOCIJSKA VREDNOST KRAJA

Največ 10 točk

  1. turistična promocijska vrednost kraja

 

 

 

IDENTITETA ALI RAZPOZNAVNA VREDNOST

največ 10 točk

  1. upošteva se individualnost izdelovalca, torej avtorstvo

 

 

 

 

Ocenjevanje bo izvedla strokovna komisija, imenovana s strani župana.

 

 

 

Oglejte si tudi