Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Notica ZRMK - SEJEM DOM - C4.1. ZKG - LIFE IP C4C

V okviru integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (www.care4climate.si), kjer smo eden izmed partnerjev, pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor bomo izvedli več strokovnih dogodkov, namenjenih tudi lokalnim skupnostim, saj je država sprejela in izvaja vrsto ukrepov za zmanjšanje izpustov toplogredni plinov, blaženje podnebnih sprememb z namenom postopnega prehoda v brezogljično družbo.

Izpostavljamo strokovne dogodke, ki se nanašajo na razogljičenje stavbnega fonda in prehoda v brezogljično družbo, kratki povzetki dogodkov v nadaljevanju, več v vabilih v pripeti datoteki:

 

1.      V sredo, 4. marca, ob 10 uri bo v dvorani FORUM v I. nadstropju potekalo strokovno srečanje o zagotavljanju kakovosti v okviru nacionalne certifikatske sheme Znak kakovosti v graditeljstvu pod okriljem integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE v koordinaciji Ministrstva za okolje in prostor. Zagotavljanje kakovosti namreč postaja s prehodom v brezogljično družbo vedno bolj pomemben inštrument v gradbenem sektorju. Namen dogodka je seznanitev s / z:  

·         pomenom okoljskih certifikacijskih shem v svetu in pri nas,

·         nadgradnjo nacionalne certifikacijske sheme ZKG v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in

·         možnostmi pridobitve in prepoznavanja certifikata ZKG ter vključevanje le-tega v razpise in finančne mehanizme.

Po dogodku vabljeni na slavnostno otvoritev sejma DOM ob 13. uri v dvorano Urška v II. nadstropju, v okviru katere bodo podeljeni okoljski certifikati Znak kakovosti v graditeljstvu.

 

2.      V četrtek, 5. marca, ob 16. uri bo potekal HAPPEN inkubator o celoviti prenovi večstanovanjskih stavb in bivanju po prenovi na razstavno-svetovalnem prostoru GI ZRMK v Preddverju dvorane Kupola. Na dogodku se boste seznanili s pomenom tehničnih, okoljskih in ostalih vidikih globokih oz. celovitih prenov z namenom izboljšanja bivalnih pogojev v samih stanovanjih in tudi zunanjih skupnih površinah. Dogodek je zanimiv predvsem za vaše člane, ki se ukvarjajo s prenovo stavb, gradbeno-obrtniškimi deli in strojno inštalacijskimi.

 

3.      V petek, 6. marca, med 10. in 15. uro bo potekal nacionalni strokovni posvet z naslovom »Stavbe in zeleni dogovor: Izzivi in trendi« z mednarodno udeležbo predavateljev. Udeležbo na dogodku je potrdil tudi minister Počivalšek. Na posvetu želimo nasloviti izzive:

·         spodbujanje tehnološkega razvoja in inovacij za razogljičenje stavb ter uporabe novih tehnologij,

·         krepitve znanja in usposobljenosti po celotni verigi gradbenega sektorja in

·         zagotavljanje kakovosti, prepoznavanje in spodbujanje dobre prakse.

 

Več o dogodkih najdete na naši spletni strani - http://www.gi-zrmk.si/novice/.

 

Za dodatne informacije smo vam na voljo.

 

Menimo, da je za vaše občane zanimiv strokovni program, ki ga izvajamo brezplačno in neodvisno v okviru sejma DOM, ki bo potekal od srede, 4. marca, do nedelje, 8. marca 2020 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Za splošno javnost bo na voljo več brezplačnih in neodvisnih svetovanj in predavanj ter prikazi primera dobre prakse s področja gradnje in prenove stavb, več najdete na spletni povezavi  http://www.gi-zrmk.si/novice/208/novosti_pri_gradnji_in_prenovi_stavb_sejem_dom/.

 

Bi bilo možno, da notico objavite na vaši spletni strani ali jih v morebitnih tiskanih ali e- glasilih pošljete občanom.

 

Vljudno vabljeni, da se udeležite, katerega izmed strokovnih dogodkov, kljub temu, da so dogodki brezplačni, vljudno prosimo, da se zaradi organizacije in izvedbe dogodka prijavite preko spletnih povezav, navedenih v vabilih, ali e-pošte.

 

 Neva Jejčič

 

Neva Jejčič, arhitektka 
GI ZRMK 
Dimičeva ulica 12, 1000 Ljubljana, SI 
T: + 386 (0)1 280 83 07 
M: +386 (0)31 880 566 
E:neva@gi-zrmk.si 
www.gi-zrmk.si

Oglejte si tudi