Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Mladi občine Vojnik – čestitke ob mednarodnem dnevu mladih

Statistični urad Republike Slovenije je 12. avgusta, na mednarodni dan mladih, objavil podatek, da bo v Sloveniji vstopilo v svet »odraslih« 78 mladih.

Delež mladih (15–29 let) se v Sloveniji zmanjšuje, v začetku leta 2016 so predstavljali 16 % prebivalcev Slovenije. V 2015 se je polovica mladih izobraževala, tretjina je bila zaposlena.

 

Na ta dan naj bi opozorili na njihov položaj in vlogo v družbi. Letošnja vodilna tema je »Pot do leta 2030: izkoreniniti revščino in doseči trajnostno proizvodnjo in potrošnjo«. To na prvi pogled ne naslavlja težav, s katerimi se v kontekstu mladih soočamo v Sloveniji. Predstavlja pa priložnost, da opozorimo na splošne izzive, s katerimi se soočajo mladi v Sloveniji.

 

Mladi so v občini Vojnik zelo aktivni. Združujejo se v različnih formalnih in neformalnih skupinah v okviru nevladnih organizacij. Tam se trudijo koristno preživeti svoj prosti čas, pridobivajo nove izkušnje in tudi številne spretnosti, ki jih bodo lahko kasneje v življenju koristno uporabili. V Občini Vojnik že nekaj časa sodelujemo z mladimi, jim skušamo prisluhniti, se z njimi posvetovati, ne nazadnje njihove dosežke tudi nagraditi.

Med poletnimi počitnicami smo za mlade pripravili različne dogodke, s posebno anketo smo se obrnili nanje, da dobimo res prave podatke, kaj mladi od nas pričakujejo in kje jim lahko pomagamo. Ker vemo, da primanjkuje stanovanj za mlade, se v Občini Vojnik trudimo zgraditi stanovanja za mlade družine. Vse kaže, da nam v tej nameri dobro uspeva, saj imamo za gradnjo pridobljeno gradbeno dovoljenje. Seveda se ob tem ne bomo ustavili. Z željo, da bi mlade pritegnili k sooblikovanju občine in da bo občina tudi mladim prijazna, vam ob mednarodnem dnevu mladih iskreno čestitamo.

 

Občina Vojnik

 

Oglejte si tudi