Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
12°C
TOR.
23°C
16°C
Oceni objavo

Rekordna udeležba na turnirju v Vipavi

Severno primorska regija je bila 18. novembra priča izjemnemu šahovskemu dogodku. Šahovski turnir za osnovnošolce, ki ga je organiziralo Šahovsko društvo Čaven iz Ajdovščine, se je odvijal na Osnovni šoli Draga Bajca v Vipavi. Dogodek je zaznamovala rekordna udeležba 116 mladih šahistov, ki so prišli iz vseh koncev regije, od Kopra do Tolmina.

V kategoriji fantov je zmagal Nejc Zagoršek iz OŠ Šempas, ki je s svojimi izvrstnimi potezami navdušil vse prisotne in se izkazal kot pravi šahovski mojster. Na drugem mestu se je uvrstil Maks Vičič iz OŠ Solkan, medtem ko je tretje mesto zasedel Anej Zlatolas iz OŠ Spodnja Polskava. Izpostaviti velja tudi odlično uvrstitev Matevža Preglja iz OŠ Col, ki je dosegel 13. mesto.

V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Eva Prodan iz Izole, ki je s svojimi premišljenimi potezami in taktično dovršenostjo zasluženo zmagala. Nastja Herega iz Solkana je zasedla drugo mesto, tretje pa je pripadlo Lari Morenčič iz Deskel.

Posebno priznanje gre Osnovni šoli Col, ki je na turnir poslala kar 20 udeležencev, in OŠ Vipava z impresivnimi 16 šahisti, kar priča o rastočem zanimanju za šah med mladimi na tem območju.

Turnir je bil več kot samo tekmovanje; bil je praznik šaha, kjer so se mladi šahisti iz različnih delov regije zbrali, da bi delili svojo strast do igre. Organizatorji so zagotovili, da je dogodek potekal gladko in da so se vsi udeleženci počutili dobrodošle.

Ob tem velikem uspehu Šahovsko društvo Čaven že vabi na naslednji turnir, ki obeta še večjo udeležbo in navdušenje. Ta dogodek ne bo le priložnost za nadaljevanje šahovske poti, ampak tudi za sklepanje novih prijateljstev in učenje skozi igro.

Za aktualne informacije o prihodnjih dogodkih in turnirjih obiščite spletno stran Šahovskega društva Čaven ali sledite njihovim objavam na družbenih omrežjih. Vabljeni so vsi mladi šahisti, ki želijo svoje sposobnosti preizkusiti na šahovski plošči in se pomeriti z vrstniki iz različnih delov severnoprimorske regije. Naj šahovske figure znova zaživijo na turnirjih po vsej regiji!

DC

Oglejte si tudi