Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Na Občini Tržič se dogaja

Za nami je uspešno saniranje uhajanja plina, preberite si, kam oz. na koga se lahko obrnete v primeru težav. Obiskali so nas študenti z Biotehniške fakultete Ljubljana, na Občini Tržič pa smo gostili tudi mednarodne goste - predstavnike nacionalnih mladinskih svetov iz Armenije, Gruzije, Romunije, Moldavije in Litve. V sredo, 18. decembra vljudno vabljeni v Razstavno-izobraževalno središče Dolina na t. i. čajanko v Dovžanovi soteski, ki je namenjena pregledu aktivnosti letošnjega leta, kako so Dovžanovo sotesko doživljali domačini in kaj lahko pričakujemo za prihodnjo sezono.
Uspešno saniranje uhajanja plina: Kam se obrniti v primeru težav?

Intervencija zaradi uhajanju plina v naselju Za jezom je zaključena, evakuirani prebivalci pa so se že vrnili domov. Ob tem pa policija domačine poziva, da naj do celovite sanacije na tem območju ne uporabljajo odprtega ognja.

 

"V minulem tednu nas je tudi v Tržiču plin grel dvakrat. Zagotovo smo bili del vseslovenske zgodbe. Kot prvo moram poudariti, da je varnost naših občank in občanov na prvem mestu in zato so vsi ukrepi, ki zagotavljajo varnost še kako na mestu," je stanje komentiral župan Sajovic in nadaljeval: "Hvala lepa za sodelovanje gasilkam in gasilcem iz Bistrice pri Tržiču in Tržiča, Petru Rotarju in Domnu Turku ter štabu Civilne zaščite Tržič kot tudi Policijski postaji Tržič, da smo intervencijo speljali tako kot je treba."

 

Župan ob tem dogodku ugotavlja, da se je pokazalo, da ljudje v primeru težav s plinsko napeljavo, za inštalacijo in v primeru okvare ali nezgod ne poznajo procedure, na koga se obrniti, zato je pomembno ozaveščanje ljudi in pretok informacij.  "V Tržiču ima koncesijo za zemeljski plin ugledno podjetje Petrol iz Ljubljane, koncesija velja še do leta 2029. V primeru kakršnekoli težave je pravo mesto za klic na njihov klicni center na brezplačno številko 080 22 66, ki deluje tako kot številka 112 ali 113, se pravi 24 ur na dan. Še posebej pa področje Tržiča pokriva gospod Andrej Krlin, ki je dosegljiv na telefonski številki 041 745 067," je pojasnil župan Sajovic in sklenil: "Še enkrat pa hvala lepa vsem za pomoč in solidarnost v tej akciji, ki se je v Tržiču končala uspešno in srečno."

 

Obisk študentov Biotehniške fakultete Ljubljana

V sredo, 4. decembra so nas na Občini Tržič obiskali študentje 3. letnika Biotehniške fakultete Ljubljana, v spremstvu dr. Tomaža Pipana. Zanimal jih je predvsem urbanistični pogled na razvoj Tržiča. 

 

Župan, mag. Borut Sajovic, jim je na kratko predstavil zgodovino mesta in industrijskih območij ter projekte s katerimi si občina prizadeva izboljšati trenutno stanje in izzive s katerimi se ob tem sooča. 

 

Skupaj smo si ogledali grad Neuhaus, Tržiški muzej in Sončevo hišo, opuščeno tovarno Peko PUR, se sprehodili skozi staro mestno jedro in ogled zaključili na območju kompleksa BPT. Na podlagi terenskega ogleda in prejetih informacij bodo študentje v nadaljevanju svoje ideje in predloge oblikovali v konkretne vsebine, ki nam bodo v pomoč tudi pri izvajanju aktivnosti v sklopu projekta TrAILs, ki je namenjen iskanju konkretnih rešitev pri preoblikovanju alpskih industrijskih krajin.

 

 

Na Občini Tržič sprejeli mednarodne goste v okviru projekta MSS

V četrtek, 5. decembra so Občino Tržič v sklopu projekta "Youth Voices Matter: Evidence Based Structured Dialogue" pod okriljem Mladinskega sveta Slovenije (MSS) obiskali predstavniki nacionalnih mladinskih svetov iz Armenije, Gruzije, Romunije, Moldavije in Litve.

 

Goste so sprejeli župan mag. Borut Sajovic, podžupan Jure Ferjan in vodja Urada za gospodarstvo in družbene dejavnosti Klemen Srna. Spregovorili so o področjih, ki se dotikajo mladih in izpostavili dobre prakse. Sledil je voden ogled starega mestnega jedra, ki je obiskovalcem zagotovo Tržič vtisnil v spomin. Predstavniki mladih iz različnih koncev sveta pa so prejeli tudi v decembru izdani turistični časopis.

 

Obvestilo o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ)

Za uporabo stavbnega zemljišča se plačuje nadomestilo. Nadomestilo za uporabo zazidanega stavbnega zemljišča se plačuje od stanovanjske oziroma poslovne površine stavbe. Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča določi zavezancem davčni organ na podlagi podatkov občine do 31. marca za tekoče leto oziroma v roku treh mesecev po prejemu podatkov, ki mu jih posreduje občina.

 

Zavezanec za plačilo NUSZ je neposredni uporabnik zemljišča oziroma stavbe ali dela stavbe. Zavezanci so dolžni pristojnemu Uradu Občine Tržič v roku 30 dni po nastanku spremembe sporočiti podatke in obvestila, ki so pomembni za odmero nadomestila kot so: sprememba zavezanca (ime, priimek, naslov, EMŠO, davčno številko), spremembo vrste dejavnosti ali namembnosti, spremembo poslovne ali stanovanjske površine, spremembo stalnega prebivališča oziroma naslova, kjer sprejemajo poštne pošiljke. Če zavezanci ne sporočijo spremembe, se za odmero uporabijo podatki, s katerim razpolagata Občina Tržič in pristojni državni organ, zadolžen za področje davkov – Finančna uprava RS, ki se lahko pridobijo brez sodelovanja zavezanca. Če nastane sprememba med letom, se le-ta upošteva od prvega dne v mesecu, ki sledi mesecu, ko je nastala sprememba, če za tekoče leto odmera še ni bila izvedena.

 

V tem tednu ne zamudite naslednjih zanimivih prireditev in dogodkov:

 

Ponedeljek, 16. december 2019
18.15 Delavnica za odrasle: Odkrivamo lepoto čipke - klekljarska delavnica

 

Torek, 17. december 2019
19.00 Koncert: Kitarski ansambel Svarun

 

Sreda, 18. december 2019
15.00 Gorenjsko prvenstvo Vojnih veteranov (kegljišče v Tržiču)

16.00 Novoletna ustvarjalna delavnica

17.00 KOBI – branje z učnim pripomočkom

18.00 Čajanka v Dovžanovi soteski

19.00 Novoletne zaobljube z Mojco Klug

 

Četrtek, 19. december 2019
15.00 Srečanje članov Društva slepih in slabovidnih

17.00 Ura pravljic: igrica z gledališčem KU-KUC - Škratka Sladka

19.00 Pregled sezone alpinističnega odseka Planinskega društva Tržič

 

Petek, 20. december 2019
17.00 Obisk Božička

17.00 Koledovanje

18.00 Žive jaslice

19.00 Srečanje pogovorne skupine

---> Natečaj: ZA NAJBOLJŠO POSLOVNO IDEJO TRŽIČA 2020 (razpis je odprt od 20. 12. 2019 do 30. 1. 2020.)

 

Sobota, 21. december 2019

10.00 Otroška predstava: Obtoženi volk

15.30 Pohod po Poti treh zvonov

16.00 Srečanje starejših krajanov nad 75 let

18.00 Žive jaslice


Nedelja, 22. december 2019
17.00 Koledovanje

 


Za več informacij in podrobnosti o dogodkih v Občini Tržič kliknite TUKAJ.

 

Vljudno vabljeni, da nas spremljate na družabnih omrežjih (Facebook: @ObcinaTrzic in Twitter: @obcinatrzic).

 

Fotografije: arhiv Občine Tržič

 

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi